Jéssica Albiach proposa la recuperació del Tren-tram al Bages

La presidenciable de Catalunya En Comú Podem ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu a Manresa aquest dimarts

Jéssica Albiach davant el baixador dels FGC a Manresa
Jéssica Albiach davant el baixador dels FGC a Manresa | Aina Font Torra
Redacció
12 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:20h
La presidenciable de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha proposat que el futur Govern de la Generalitat recuperi el Tren-tram al Bages, un projecte ferroviari aturat des del 2009 i que aprofitaria les línies de mercaderies que uneix Sallent i Súria amb Manresa. Albiach ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu a Manresa juntament amb els representants del partit a la Catalunya Central.

Després ha visitat la UPC de Manresa on li han presentat el projecte Biometallum, basat en l'economia circular que ajuda a resoldre el problema dels residus electrònics. Albiach l'ha definit com una mostra del talent de la universitat pública, "que mereix un finançament digne i que és tractor de l'economia".

Les eleccions, el 14-F?

Jéssica Albiach també ha reclamat aquest dimarts al Govern que "no centrifugui responsabilitats" i presenti una proposta "clara" sobre si s'han de celebrar o no les eleccions el 14-F. Creu que és el Govern qui ha de prendre aquesta decisió i, per tant, ha defugit detallar quin serà el posicionament del seu partit de cara a divendres. Tot i això, la líder de CatECP ha assegurat que li costa imaginar-se "unes eleccions amb els hospitals al límit i a punt del col·lapse". Per Albiach, si s'acaben posposant les eleccions, l'ajornament no pot ser 'sine die' i hauria de tenir una proposta "ferma" de data alternativa. La líder ha reclamat responsabilitat als partits perquè la decisió no l'hagi d'acabar prenent un jutge.

Situació sanitària

La número 1 de CatECP creu que les dades sobre la situació sanitària són "preocupants". "Vam conèixer que, durant la campanya electoral, ens podríem trobar amb un escenari de 6.000 persones contagiades cada dia, i unes UCI al límit, ha assegurat. Per això, de cara a divendres, quan s'ha de decidir si s'ajornen o no les eleccions, Albiach demana al Govern una proposta "clara i nítida" que respongui a "criteris sanitaris i, en cap cas, a interessos partidistes i electoralistes".

Si finalment s'acaben ajornant les eleccions, Albiach considera que la proposta no pot ser sine die i ha de tenir una data alternativa, que sigui "ferma".

Dos morts a Barcelona per culpa del fred

Respecte a les dues persones sense sostre mortes a Barcelona per culpa del fred, Albiach ha explicat que l'Ajuntament els hi havia ofert allotjament i totes dues l'havien declinat. En aquest sentit, ha recordat que l'Ajuntament ha posat a disposició 2.000 places per a persones sense sostre que s'han ampliat a 3.000 durant els mesos de fred. Albiach ha reclamat cooperació entre les administracions i que el Govern "no deixi caure tota la responsabilitat als ajuntaments".