Meandre demana la renúncia de la cap dels serveis tècnics de l'ACA per la tala a la riera de Rajadell

Li demana que cedeixi el seu lloc "a dirigents més preparats per encarar els nous reptes en matèria de biodiversitat, medi ambient i paisatge"

Estat en què ha quedat la finca la Noguera, vora la riera de Rajadell
Estat en què ha quedat la finca la Noguera, vora la riera de Rajadell | Meandre
Redacció
11 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:17h
Meandre es reunirà el proper dimecres a l'Ajuntament de Rajadell amb el seu alcalde Joan Carles Lluch i amb el servei tècnic del consistori per instar-los a tenir un posicionament "més proactiu" davant la tala que es va produir a la finca la Noguera, prop de la riera de Rajadell, i per a que restauri l'itinerari arrasat, i reposi els pals indicadors del corriol arrancats. L'entitat ambientalista demanarà, també, que l'Ajuntament sigui més actiu en la preservació de la biodiversitat en el seu terme.

L'entitat també ha sol·licitat una entrevista amb la propietat de la finca amb la intenció de proposar-li que "la gestió forestal de la finca sigui gestionada i executada per empreses professionals que sàpiguen fer compatible la necessària gestió forestal i agrícola amb la preservació dels ecosistemes, la biodiversitat i el paisatge, avui, més necessaris que mai".

Finalment, i davant de la resposta de l'Agència Catalana de l'Aigua, indicant que la tala a la riera de Rajadell era "correcta" més enllà de "l'inevitable" impacte paisatgístic, Meandre demana a la gerent dels serveis tècnics de l'ACA, Anna Seijas Vila, que renunciï i cedeixi el seu lloc "a dirigents més preparats per encarar els nous reptes en matèria de biodiversitat, medi ambient i paisatge, per a aquesta entitat tan devaluada".

Meandre assegura que l'agència necessita algú "que sigui capaç d'introduir noves dinàmiques en la gestió i ordenació dels espais fluvials, més sensibles al manteniment de la biodiversitat, la sostenibilitat i els valors paisatgístics i culturals de cada curs fluvial".

En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat recentment l'informe sobre l'estat de la Biodiversitat a Catalunya, del qual se'n deriven els reptes que el país té en matèria de biodiversitat. "No s'entén aquesta nova i grisa actuació de l'ACA, tan allunyada d'aspectes ambientals i paisatgístics, amb unes autoritzacions que només tenen en compte aspectes estrictament de funcionalitat hidràulica, en uns espais, els cursos dels rius i rieres, que són essencials pel que fa a assolir els reptes de recuperació d'hàbitats i biodiversitat al nostre país", ha conclòs l'entitat.