Urbanisme

Les associacions de veïns consideren «un nyap» l'enllaç que afecta la residència de la Font

Demanen a l'alcalde de Manresa "una solució digna, respectuosa, adequada, i acceptada pels usuaris de la residència"

per Redacció , 11 de gener de 2021 a les 11:44 |
Vacunació contra la Covid a la residència de la Font | Pere Fontanals
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) ha emès un comunicat en què expressa la seva "solidaritat" amb els col·lectius afectats, i el seu "més profund desacord" en la manera com s'està executant l'obra urbanística que correspon a la connexió entre l'avinguda Països Catalans i la rotonda Prat de la Riba.

Asseguren que cap associació de veïns no posa en dubte la necessitat d'aquest vial que ha de connectar tot el sector de llevant de la ciutat (inclosos el polígon Industrial més gran de Manresa –Bufalvent-, i el sector comercial i d'oci dels Trullols) amb el centre de la ciutat (donant continuïtat a l'avinguda de les Bases de Manresa), funcionant a la pràctica com una ronda interior paral·lela a la C-55.


Però que sigui una "obra cabdal" per la ciutat, "fins i tot diríem desitjada per gran part dels veïns", no significa que com a veïns estiguin disposats a acceptar que Generalitat i govern municipal "atropellin impunement un col·lectiu vulnerable com és el format pels estadants de la residència de la Font dels Capellans, usuaris del centre de dia i les persones del casal de la gent gran".

La FAVM recorda que Manresa "és una ciutat demogràficament caracteritzada per tenir un percentatge de persones majors de més de 65 anys per sobre de la mitjana catalana (20%), i encara un índex més alt de població sobreenvellida (de més de 80 anys). Des del govern municipal "s'ha fet bandera sovint" del bon tracte envers la gent gran, duent a terme campanyes com la que va implicar més de 450 establiments locals la tardor de 2018, impulsades pel consell municipal de la gent gran de Manresa, i que va tenir continuïtat amb diferents accions els anys 2019 i 2020. 


La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa és una a entitat que acull 19 de les 21 associacions de veïns de la ciutat, i amb aquest escrit manifesta la seva voluntat de "ser al costat dels diferents col·lectius afectats i que ja han mostrat la seva disconformitat amb el nyap que suposaria l'execució del projecte de l'avinguda dels Països Catalans tal i com està plantejat actualment".

Per últim fan una crida a l'actual alcalde de Manresa "perquè dediqui tots els esforços necessaris a trobar una solució digna, respectuosa, adequada, i acceptada pels usuaris de la residència alhora que compatible amb la construcció del vial".


 

Participació