Urbanisme

La Plataforma dels pensionistes demana «l'anul·lació» del vial que afecta la residència de la Font

L'enllaç a la nova avinguda dels Països Catalans tall part de la zona verda de la residència

per Redacció , 11 de gener de 2021 a les 09:46 |
Residència de la Font dels Capellans, a Manresa | GSV
La Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa ha enviat un comunicat en què manifesta el seu rebuig al "nyap" urbanístic que afecta a la residència assistida de la Font dels Capellans, pel tall d'una part de la seva finca arran del pas de la connexió entre la plaça Prat de la Riba i el carrer Viladordis.

La plataforma se solidaritza amb "l'angoixa i l'enuig dels residents, els seus familiars i els treballadors de la residència, els usuaris del Casal, i també de molts ciutadans i altres col·lectius socials de Manresa.


Així, sol·licita a l'Ajuntament de Manresa que "atengui aquesta preocupació ciutadana" i que com a part responsable del projecte traslladi el neguit al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat "per tal d'eliminar el vial-enllaç previst que afecta a la residència".

La plataforma considera que l'enllaç viari projectat entre l'avinguda dels Països Catalans i el carrer Granollers "malmetrà considerablement" el jardí de la residència. "Aquest espai és vital per als residents que hi passegen i on s'hi celebren moltes activitats festives i de lleure", expliquen. 


Si bé el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu aquest enllaç entre l'Avinguda dels Països Catalans i el carrer Granollers "ningú mai no ho ha notificat directament a la direcció de la residència i als usuaris del Casal ubicat en el Centre". Raonen que "el titular de l'equipament de la residència és la Generalitat de Catalunya, el responsable de les obres urbanístiques de la nova ronda també és la Generalitat, i qui va projectar i dissenyar aquest enllaç en el POUM és l'Ajuntament de Manresa". Els afectats se n'han assabentat quan han començat a fer-se les senyalitzacions de l'obra en el recinte.

Per la plataforma "aquest enllaç viari no és imprescindible ja que uns metres més enllà hi ha previst una rotonda que connectarà amb el barri de la Font dels Capellans". La plataforma recorda que el carrer Concepció Piniella, situat a l'altra costat lateral de la residència, ja té prevista la seva prolongació fins enllaçar amb la nova avinguda sense cap afectació.

A més consideren que fer passar l'enllaç molt a prop d'una cantonada de la residència també ocasionarà soroll constant de vehicles i molèsties als residents. I també que la projecció del vial malmet la instal·lació del sistema de regatge de de la zona verda i l'espai de les pistes de petanca.

Per tot plegat, la plataforma dels pensionistes demana l'anul·lació del vial de connexió projectat. Aquesta petició no suposa cap retard en les obres ja iniciades de la nova ronda, raona, ja que "pot continuar l'obra de l'avinguda i congelar-se l'enllaç fins a trobar una solució satisfactòria per a les persones de la residència".

 

Participació