Medi natural

L'ACA no veu «incidències» en la tala a la riera de Rajadell més enllà de «l'inevitable» impacte paisatgístic

L'agència respon a Meandre que la tala disposa d'autorització i que s'ha inspeccionat

L'abans i el després de la tala d'arbres | Meandre
per Redacció, 10 de gener de 2021 a les 11:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) considera que la tala que s'ha portat a terme a la finca La Noguera, a l'entorn de la riera de Rajadell, que va significar la destrucció d'un àmbit natural d'important valor paisatgístic i biològic, "disposa d'autorització" i que després de les actes fetes per la unitat d'inspecció, s'està executant "sense incidències", més enllà "de l'inevitable impacte paisatgístic".

Aquesta és la resposta que l'agència ha donat a Meandre, després que l'entitat els sol·licités informació sobre l'actuació que ha destrossat un important espai de ribera, amb la seva diversitat i el seu valor paisatgístic.


En un apunt a les xarxes socials, Meandre valora com a "incomprensible" que l'any 2021, l'Agència Catalana de l'Aigua, consideri la tala de bosc de ribera de la riera de Rajadell correcta, "sense que importi l'impacte paisatgístic, que consideren “inevitable” i que no es faci esment a la pèrdua d'ecosistemes i biodiversitat".

L'entitat recorda que segons el Pla tècnic de Gestió i Millora Forestal (PTGMF) vigent, l'aprofitament forestal "no contemplava l'afectació del bosc de ribera, i el considerava una unitat a preservar" a més que "l'aprofitament forestal no ha seguit ni la normativa del POUM de Rajadell i del PDU del Pla de Bages". 

Participació