El primer premi del sorteig de Reis esquitxa dues administracions de Sallent

El 19570, dotat amb 200.000 euros el dècim, també ha caigut a Barcelona, Castelldefels, Badalona, Girona i Lloret de Mar

Un dels guanyadors del primer premi del sorteig de Reis a Sallent.
Un dels guanyadors del primer premi del sorteig de Reis a Sallent. | ACN
Pere Fontanals / Agències
06 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:19h
Després que el Sorteig de Nadal i el de la Grossa de Cap d'Any passés de llarg pel Bages i el Moianès, el de Reis sí que s'hi ha aturat. El sorteig de Reis de la Loteria ha deixat una petita part del Primer Premi a Sallent, on l'administració de la plaça de la Pau i el punt de venda L'avi Roca del carrer d'en Sendra han venut dècims pel sistema de terminal. En principi, a l'administració de la plaça de la Pau tenien confirmats dos premiats, "però gairebé que en seran 3 o 4", ha assegurat la seva administradora, Mònica Espel.

Es dona el cas, que Espel ha traspassat recentment l'administració, que és la número 1 de Sallent, i que només està pendent de les autoritzacions administratives. "El canvi el farem aquest mateix mes de gener o el febrer", ha explicat. "És una bona manera d'acabar la meva etapa aquí", ha afirmat. El premi més gran que ha donat l'administració, que va ser poc abans que la loteria arribes a les seves mans, va ser un primer premi de la loteria nacional.

Mònica Espel es mostrava emocionada: "com a veïna de Sallent estic molt contenta d'haver repartit el premi entre els meus veïns, ja que els premiats són de famílies treballadores". Cada dècim afortunat rebrà 200.000 euros. 

Dos dels afortunats han anat fins a l'administració

En Sergio Solar, un dels agraciats amb la butlleta guanyadora, ha estat un dels primers a arribar a l'administració 1 de Sallent. Entre abraçades amb la responsable del negoci, Mònica Espel, reconeixia que no tenia paraules. "He escoltat Sallent i quan he vist el número...", relatava molt emocionat. No va ser només sort el que va fer que el seu pare optés per comprar aquest número, venut per terminal. "Volia la data de naixement de la meva neboda i com no hi era va agafar aquest, que són deu números menys... i gràcies a això... ens ha tocat", explicava.

Minuts després i amb l'administració número 1 envoltada ja de veïns del barri, arribava en Juanjo Cebollero, també afortunat amb el dècim guanyador. Amb la butlleta a la mà, ha anat corrents a donar les gràcies a la responsable. "Avui fa tot just un mes que em vaig quedar sense feina, no m'ho puc creure", explicava.

Cebollero compartia el dècim amb la seva mare, que "sorprenentment feia dies que deia que aquest Nadal ens tocava alguna cosa". En el seu cas, en l'elecció del número, també venut per terminal, hi va tenir a veure la seva parella. "Volia un set", ha assegurat, tot afegint que la sort va voler que el dècim que sortís de la màquina fos el 19.570.

El primer per a L'avi Roca

A menys de 200 metres, a L'avi Roca, punt de venda mixta de loteria, també estaven de celebració. Havien conegut que també, per terminal, havia donat algun premi. A hores d'ara no saben quants dècims del 19.570 han venut, però sí que com a mínim un havia sortit del seu establiment.

Al capdavant de negoci, familiar, fa 15 anys que hi està la Maria José Delicado. Només fa deu, però, que son punt de venda autoritzat i per a ells ha estat el primer cop que donen un premi gran. "I ja en teníem masses ganes", ha reconegut.
 

L'administradora de la loteria, Mònica Espel, emocionada, atenent els mitjans. Foto: Pere Fontanals


La sort torna a somriure Catalunya

La sort torna a somriure Catalunya en el darrer sorteig de loteria d'aquestes festes. El sorteig de Reis, El Niño, ha esquitxat nombroses localitats catalanes amb els tres premis principals. El primer (19570), dotat amb 200.000 euros, ha caigut a Barcelona, Castelldefels, Badalona, Sallent, Girona i Lloret de Mar.

El segon (03436) també ha caigut a Barcelona. I, per últim, el tercer (05587) que ha estat molt repartit: Castelló d'Empúries, Mataró, Sant Andreu de la Barca, Sant Llorenç d'Hortons, Sant Fost de Campsentelles, Torelló, Barberà del Vallès, Lleida, Les (Val d'Aran), Les Borges el Camp o diverses administracions de Barcelona, entre d'altres punts. A continuació, comprova si el teu número està entre els afortunats:

En l'edició del sorteig de Reis d'aquest any, els catalans han fet una despesa de 85,9 milions d'euros, un 0,57% més que l'any passat i una despesa mitjana per habitant de 11,05 euros.

Per demarcacions, a Barcelona la despesa ha estat de 62,5 milions d'euros, un 0,67% més i una mitjana de 10,88 euros. A les comarques de Girona, les vendes han caigut un 6,35%, fins als 6,68 milions d'euros, el què representa una despesa mitjana de 8,55 euros. A les comarques de Lleida, les vendes han retrocedit un 4,56%, fins als 8,36 milions d'euros, és a dir, 19,08 euros de mitjana, mentre que a les de Tarragona s'han venut 8,38 milions, un 12,3% més. La despesa mitjana per persona ha estat de 10,27 euros.