Les temperatures mínimes de Reis al Bages freguen els -10ºC

Balsareny marca -9,5ºC, mentre que Cardona i Artés baixen fins als 8,8ºC i 7,7ºC sota zero, respectivament

Font del Parc Municipal de Moià, glaçada
Font del Parc Municipal de Moià, glaçada | Xavier Rius
06 de gener del 2021
Actualitzat a les 11:42h
Els Bages ha viscut aquesta matinada i matí de Reis les temperatures més baixes d'aquesta tardor-hivern, arribant gairebé als -10ºC a municipis del nord de la comarca. La temperatura més baixa de les que registren el Meteocat i l'AEMet ha estat a Balsareny on els termòmetres han arribat a -9,5ªC.

També Cardona i Artés han marcat unes temperatures molt baixes, amb -8,8ºC i -7,7ºC, respectivament. Sant Salvador de Guardiola ha arribat als -6,7ºC, Castellterçol, als 6,6ºC i Castellnou de Bages, als 6ºC. Moià, en canvi, s'ha quedat en els -5,6ºC i Manresa ha baixat fins als 5,3ºC. El contrast s'ha vist a Montserrat, ja que mentre que a l'abadia s'arribava als -4,5ºC, Monistrol marcava -4,3ºC, Sant Dimes només baixava fins als -2,3ºC.

Assolida la temperatura més baixa mai abans registrada a la Península Ibèrica

Els amants de la meteorologia han viscut un moment memorable entre aquesta nit i primera hora del matí d'aquest dimecres 6 de gener. L'estació del Clot del Tuc de la Llança, al Pallars Sobirà, registrava sobre la una de la matinada una temperatura de 34,1 graus sota zero. Segons ha informat el Projecte 4 Estacions, és la temperatura més baixa mai registrada a tota la Península Ibèrica, superant els -32°C que es van assolir a l'Estany Gento, també al Pallars, el 1956.

Temperatures fredes i cel tapat

La previsió per als propers dies assenyalen temperatures igual de fredes que aquest matí de Reis, o fins i tot lleugerament més fredes. El canvi vindrà pels núvols, que seran presents al Bages i el Moianès els propers dos dies. La neu està gairebé descartada en aquestes dues comarques, que poden registrar alguna precipitació en forma d'aigua, molt puntual i feble.
Arxivat a