El risc de rebrot puja 70 punts en un sol dia al Bages i arriba als 920

Ni Manresa ciutat, en els seus pitjors moments, no havia assolit mai aquesta xifra

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
05 de gener del 2021
Actualitzat a les 16:30h
El risc de rebrot i la velocitat de contagi al conjunt de la comarca del Bages continuen disparats i amb l'arribada de l'any nou -les dades consolidades són de l'1 de gener- ha arribat als 920 punts amb una Rt d'1,59. Aquest risc de rebrot significa un creixement de gairebé 70 punts en 24 hores, en un moment en què ja havia superat el seu màxim històric. Ni Manresa ciutat, que històricament havia marcat uns índexs superiors als comarcals, no havia arribat mai a aquest valor en el risc de rebrot, un índex inèdit a la comarca.

El creixement comarcal del risc de rebrot, a més, coincideix amb un creixement a Manresa molt més moderat -tot i que amb dades també molt altes-, fet que assenyala que el pes del creixement al Bages ve marcat per un creixement significatiu a les poblacions que no són Manresa.

Manresa ciutat va marcar l'1 de gener un risc de rebrot de 887 punts, un índex proper al seu màxim històric, que va ser de 902 punts el 2 de novembre. La seva velocitat de contagi és d'1,32, 27 centèsimes menys que al conjunt del Bages. El número de diagnosticats en els últims 14 dies, valor amb que liderava el rànquing català i era tercera en l'estatal, va baixar fins als 668 nous positius per cada 100.000 habitants.

Al Moianès, el risc de rebrot és de 504 punts i la velocitat de contagi baixa fins a 1,85.