El Campament Reial de Manresa torna a exhaurir les places

Més de mil persones han visitat per jornada a Ses Majestats

El rei blanc saludant a un nen en el campament de Manresa
El rei blanc saludant a un nen en el campament de Manresa | Gemma Aleman
Redacció
04 de gener del 2021
Més de mil persones han visitat, aquest dilluns al vespre, el Campament Reial de Manresa. En la seva tercera i penúltima jornada al pati del Casino, la instal·lació ha tornat a exhaurir les places disponibles. Malgrat les reiterades ampliacions de torns, la regidora de Cultura, Anna Crespo, reconeix que a falta d'una única darrera cita molt probablement "no tothom hi podrà assistir". "Ens agradaria que així fos, però hem de prioritzar la seguretat", ha reconegut a l'ACN. El recorregut permet gaudir de diferents escenes, des de la recollida de cartes per part del Príncep Assuan, a la preparació dels regals i del carbó o veure de ben a prop a Ses Majestats els Reis d'Orient.

Més de mil persones han assistit, aquest dilluns al Campament Reial de Manresa. Més de dues mil ho havien fet en les dues primeres jornades i, tenint en compte que encara queda un darrer dia, l'Ajuntament calcula haver superat els 6.000 assistents. "No són tants com voldríem", reconeix la regidora de Cultura, Anna Crespo, que recalca que s'ha prioritzat "garantir la seguretat". La gran expectació que ha causat el Campament Reial ha obligat a l'Ajuntament de Manresa a incrementar els torns fins a tres vegades, ja que inicialment s'havien previst únicament 1.530.

En grups reduïts, mantenint les distàncies, i acompanyats d'un patge reial, menuts i no tan menuts han pogut visitar les diferents escenes. Entregar la carta a l'emissari reial de Manresa, el Príncep Assuan; conèixer els cavalls que acompanyen a Ses Majestats d'Orient en la nit màgica; veure com els ajudants dels Reis preparen els regals; o, fins i tot, veure als tres protagonistes: Melchor, Gaspar i Baltasar.

"M'ha encantat poder entregar la carta i fer-me una foto amb el rei blanc", reconeixia la Laura a la sortida del Campament Reial. "He al·lucinat en poder veure els seus cavalls", assegurava la Martina. D'altres com l'Oriol no estaven del tot satisfet. "M'han faltat els caramels", deia.

Des de l'Ajuntament, Crespo feia un balanç positiu de la iniciativa. "Vam ser un dels primers municipis a apostar per aquesta alternativa, d'altres han escurat més per veure si podien fer cavalcades, però en una ciutat com Manresa nosaltres ja sabíem que era impensable", ha recordat, tot agraint l'esforç que han fet des de l'Agrupació Cultural del Bages, coorganitzadors de la iniciativa, així com la seixantena d'actors amateurs de la ciutat que ho han fet possible.

El Campament Reial viurà demà dimarts la seva darrera jornada. Aquesta serà especial, ja que es podrà veure en directe —a través també d'una pantalla— com l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, rep els Reis d'Orient a l'Ajuntament i com els entrega la clau de la ciutat per tal que puguin entrar a totes les cases dels nens i nenes de Manresa.