El risc de rebrot al Bages va tancar el 2020 amb el seu màxim històric des de l'inici de la pandèmia, el mes març

Aquesta xifra encara no recull les conseqüències del Cap d'Any

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
04 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:02h
El risc de rebrot al conjunt de la comarca del Bages es va disparar el passat 31 de desembre i amb el tancament d'any va marcar el seu màxim històric, inclosa primera i segona onada, amb un índex de 845 punts, un per sobre del de la ciutat de Manresa. Aquest fet també és destacable perquè durant la segona onada cap dia s'havia situat per sobre de l'índex de la seva capital.

El risc de rebrot a la comarca va augmentar en 347 punts en només quatre dies i gairebé en 130 des del 30 de desembre. Com a conseqüència d'aquest increment, també la velocitat de propagació va arribar a una Rt d'1,40. Tot plegat encara sense valorar les conseqüències del Cap d'Any. Des de l'inici de la vacunació, s'han vacunat 845 persones a la comarca.

A Manresa ciutat, les xifres tampoc fan ser molt optimistes. El 31 de desembre tenia un risc de rebrot de 844 punts, una xifra a la què no arribava des del 4 de novembre, i una velocitat de propagació d'1,19. La seva xifra de nous positius diagnosticats en els 14 darrers dies, dada amb què lidera el rànquing de ciutats grans de Catalunya i que la situa en tercera posició a l'Estat, encara va créixer més i es va situar en 705 diagnosticats per cada 100.000 habitants, amb un percentatge de PCR i test d'antígens positius disparat: el 13,58%.

El Moianès, després de les males dades que presentava la darrera setmana, ha baixat el seu risc de rebrot fins a 663 punts i la seva velocitat de contagi fins a 2,37. Des de l'inici de la vacunació, s'han vacunat 3 persones a la comarca.