Els Reis d'Orient desperten la il·lusió dels infants de Manresa però sense la màgia de les cavalcades

Les mesures per evitar la propagació del coronavirus obliguen a repensar l'arribada dels Reis amb una posta a punt diferent, molt allunyada de la festa tradicional

Els reis ros i negre, separats, al campament dels Reis d'Orient a Manresa
Els reis ros i negre, separats, al campament dels Reis d'Orient a Manresa | Pere Fontanals
Redacció
03 de gener del 2021
Actualitzat a les 21:13h
Paciència i també calma per accedir al Campament que els Reis d'Orient han instal·lat al pati del Casino. Una cua molt endreçada i pocs grups bombolla entrant esglaonadament per visitar el Príncep Assuan, els Reis d'Orient, cadascun separat de l'altre, i altres escenes com el naixement, la gestió de regals, la caldera de carbó, o els estables. Tot plegat acompanyats per un actor i amb les escenes en moviment només quan arriben els grups bombolla. Els infants s'il·lusionen amb els quadres, sobretot al veure els Reis d'Orient tan de prop, però es troba a faltar la màgia de les cavalcades.

El Campament dels Reis, que ampliarà la seva capacitat dilluns i dimarts per absorbir la gran demanda existent, anava rebent els infants i pares i mares i avis i àvies a comptagotes, en una posta en escena molt estudiada per garantir la separació entre els assistents i també entre els membres de la comitiva.

Després de la darrera ampliació, més de 6.100 persones hauran passat pel Campament en una festivitat que a causa del coronavirus evitarà les tradicionals aglomeracions que es donen a les cavalcades tradicionals. S'han canviat els caramels pel gel hidroalcohòlic.

En una pantalla, es projecten les cavalcades d'altres anys i el dia 5 de gener es podrà veure en directe —a través també d'una pantalla— com l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, rep els Reis d'Orient a l'Ajuntament i com els entrega la clau de la ciutat per tal que puguin entrar a totes les cases dels nens i nenes de Manresa.

En el campament hi participen una seixantena llarga d'actors i actrius amateurs de la ciutat. També hi col·laboren diverses entitats i empreses. L'acte és organitzat per l'Ajuntament de Manresa i l'Agrupació Cultural del Bages.