L'espectacle nadalenc dels drons meravella en la seva estrena a Manresa

Cinquanta drons han dibuixat figures nadalenques des del Puigberenguer que s'han pogut veure des de tota la ciutat i per internet

Logo de Manresa, cor de Catalunya, com a cloenda de l'espectacle dels drons
Logo de Manresa, cor de Catalunya, com a cloenda de l'espectacle dels drons | AjM
Redacció
03 de gener del 2021
Actualitzat el 04 de gener a les 12:22h
El cel nocturn de Manresa s'ha il·luminat aquest diumenge amb el primer espectacle amb drons que es fa a Catalunya. Amb el nom de Drone Show Nadal Art, l'empresa Flock Drone Art Barcelona ha creat un muntatge de dotze minuts de durada amb motius nadalencs que s'ha pogut veure des de la capital del Bages en dues sessions, un a les 19.00 h i l'altre a les 20.00 h. El vídeo, que s'ha projectat en directe al Facebook Live de l'Ajuntament i al Canal Taronja, es pot veure en aquest enllaç.

Organitzat amb camp base al Puigberenguer, s'han utilitzat mig centenar d'aparells que han dibuixat figures característiques d'aquesta època de l'any com un floc de neu, un estel dels Reis d'Orient o un ren. La disposició dels drons ha permès que es pogués veure la coreografia des de gairebé tota la ciutat, així com des d'altres punts propers al municipi.

L'espectacle serveix s'emmarca en les activitats per donar la benvinguda als Reis d'Orient, amb mig centenar d'aparells que han ballat a partir d'una música creada especialment per l'ocasió. "Hem dibuixat un ren, un estel d'orient, corones dels Reis d'Orient, un floc de neu i un arbre de Nadal", explica Fran Arnau, responsable de l'empresa encarregada de l'acte.

El procediment per dibuixar les figures al cel parteix d'un modelat en tres dimensions dels dibuixos que s'hi volen recrear per, posteriorment, assignar a cada un dels aparells una ruta GPS que hauran de seguir per fer les formes. Es tracta de figures estàtiques o en moviment, com és el cas del ren que corre o l'estel dels Reis d'Orient, que gira sobre el seu eix.

"L'espectacle és una primícia, és el primer cop que es vola amb 50 drons sincronitzats a Catalunya", destaca Arnau. Assegura que l'ús d'aquests aparells obren la porta a noves formes de comunicació a través de la llum, congelant imatges en el cel, dibuixant-hi logotips, mapes o escrivint frases.

La firma compta actualment amb 50 aparells, però en els propers mesos arribarà al centenar i espera disposar-ne de molts més a finals d'any. "El rècord mundial es va fer a l'Àsia amb 3.200 drons, hi ha camí per recórrer", assenyala Arnau.

En aquest sentit, ja es treballa amb empreses de diversos sectors, també de pirotècniques, per fer espectacles conjunts. Arnau apunta, a més, que l'acció amb drons no deixa cap tipus de residu, de manera que és respectuós amb el medi ambient.