El risc de rebrot al Bages supera els 600 punts per primer cop des del 7 de novembre

El Moianès ha multiplicat per 7 l'índex en menys d'una setmana

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
02 de gener del 2021
Actualitzat a les 17:32h
El risc de rebrot al Bages es va enfilar fins a 611 punts el passat 29 de desembre -data actualitzada aquest 2 de gener-, un valor que no es donava en l'àmbit comarcal des del passat 7 de novembre. El risc de rebrot al Bages ha anat fent ziga-zagues des de fa 10 dies, i aquest 29 de desembre marxa la cresta més alta del període des que a inicis de novembre es van portar a terme els tests massius a Manresa que van fer disparar els índexs.

A Manresa ciutat, l'índex també ha pujat, però de forma més moderada, tot i que continua per sobre del risc comarcal, amb 691 punts. En tots dos casos, al Bages i a Manresa, la velocitat de contagi es troba per sobre de l'1 que marca el punt d'equilibri, però no es dispara. Una i altre tenen uns Rt d'1,13 i d'1,07.

On sí que s'ha disparat tant el risc de rebrot com la velocitat de contagi és al Moianès, on just fa una setmana es trobava a tocar els 100 punts, la frontera de risc molt alt, i el 29 de desembre tenia un risc de rebrot de 760 punts -7 vegades més que fa 6 dies- i una Rt de 2,79.