Primer nadó

El primer nadó de l'any al Bages es diu Alexia, és de Santpedor i ha nascut a les 21.53h

La nena es va fer esperar fins quan semblava que podria no haver-hi naixement durant l'1 de gener

per NacióDigital , 2 de gener de 2021 a les 11:36 |
L'Alexia, filla de l'Helena i l'Alfredo, en el seu primer dia de vida | Arxiu familiar
El primer naixement de l'any al Bages es va fer esperar fins a última hora, fins al punt que al vespre semblava que podria endarrerir-se fins al dia 2 de gener, quan entrada la nit dues dones van encarar la recta final del part.

Finalment, gairebé a les 10 de la nit (21.53h), a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa va néixer l'Alexia, la primera filla de l'Helena i l'Alfredo, de Santpedor, que s'han mostrat "molt contents". Va pesar 3 quilos i 70 grams.


Cinc minuts després, a les 21.58h, naixia el segon nadó de l'any, una nena de 2,660kg, i el primer naixement d'un nen no ha estat fins al dia 2 de gener, a les 6.43h, que ha pesat 4,210kg.


El primer nadó de l'any és una nena que es diu Yinara i és de Constantí

Una nena, la Yinara Carmona Jiménez, és el primer nadó del 2021 nascut en un hospital del sistema públic de salut a Catalunya. Segons ha informat el Departament de Salut a través de Twitter, ha nascut a les 0.00 hores i és de Constantí (el Tarragonès).

La petita ha pesat 3,150 quilos i els seus pares són l’Aleix i la M. Carmen. A partir d’aquest 1 de gener el permís per paternitat s'amplia i passa a ser de 16 setmanes. D'aquesta manera, s'equiparen els permisos dels dos progenitors, que són amb el 100% del salari i de forma intransferible, és a dir, que un progenitor no pot cedir setmanes a l'altre. Els pares dels nounats estaran de permís obligatori i a jornada completa durant les sis primeres setmanes posteriors al part.


A partir de les sis setmanes, els progenitors poden decidir quan fer les altres 10 setmanes de permís que té cadascun, previ acord amb l'empresa, fins que el fill o filla faci 1 any. La condició és que s'ha de fer per períodes setmanals, ja siguin a jornada sencera o parcial, i que l'empresa ha d'estar avisada amb 15 dies d'antelació.

Per territoris, el primer naixement a la xarxa pública a Barcelona ciutat ha estat el de la Ines Valeria Anchundia Parraga, nascuda amb 2,790 quilos a l'Hospital Vall d'Hebron. Els seus pares són l'Alisson Anchundia i el Kevin Parraga.

A la Catalunya Central el primer naixement del 2021 en un centre de la xarxa pública ha estat l'Arnau Artero Gras, que ha nascut a les 00.16 hores d'aquest 1 de gener a l'Hospital d'Igualada. El nen ha pesat 2,390 quilos. Quan passaven quatre minuts de la una de la matinada ha nascut l'Ariet, el primer nadó a Lleida, i ho ha fet a l'Hospital Arnau.
 

Primer naixement a la regió sanitària de Girona Foto: Departament de Salut


A la regió sanitària de Girona, el primer naixement de la xarxa pública ha estat Aday Larragay Duran, que ha nascut amb 3,210 quilos a les 00.45 hores.

Per últim, a la regió metropolitana nord el primer naixement ha estat el del Ricardo, a les 00.18 hores.
 

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació