L'any finalitza amb una nova defunció per Covid a Sant Joan de Déu i 19 nous ingressos

En aquest últim dia de l'any, l'hospital d'Althaia ha donat 10 altes a pacients que han superat la malaltia

Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.
Zona Covid de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. | Althaia
31 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:18h
El 2020 finalitzarà a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb la que ha estat una constant durant les últimes tres quartes parts de l'any, amb la defunció d'un pacient Covid en les últimes 24 hores, 19 nous ingressos a les unitats d'aïllament i 12 altes entre pacients que han superat la malaltia.

Des de l'inici de la pandèmia, a mitjans de març, l'hospital d'Althaia ha registrat 223 defuncions de pacients contagiats amb el coronavirus. Des de llavors, també ha donat 1.527 altes. Un total de 87 pacients passaran les campanades de Cap d'Any ingressats a Sant Joan de Déu.

Risc de rebrot i velocitat de contagi baixen

En les dades que ha fet públiques Salut aquest dijous sobre xifres recollides fins al 27 de desembre, el risc de rebot ha baixat tant a Manresa com al Bages, amb 632 punts i 473 punts respectivament, i la velocitat de contagi, també, amb 1,11 i 1,08. Al Moianès el risc de rebrot continua creixent fins a 503 punts i la velocitat de contagi segueix disparada amb 2,49.

Tot i així, les dades des del dia 27 fins a aquest mateix 31 de desembre no són bones, i la situació empitjora, fins al punt que la Catalunya Central fa una setmana que es manté com la zona amb més ràtio de contagis i Manresa lidera el rànquing entre les ciutats de més de 40.000 habitants.

[plantilla coronavirus]