Coronavirus

La Residència Sant Andreu seguirà acollint gent gran amb Covid d'altres residències fins al febrer

La residència, que ha estat designada pel departament com un dels centres de referència de la Regió Social de la Catalunya Central, ofereix 15 places "buffer"

per Redacció , 31 de desembre de 2020 a les 12:13 |
Accés a la residència de Sant Andreu de Manresa | AFT
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha sol·licitat a la Resi­dència de Sant Andreu de Manresa seguir oferint les places buffer, que són aquelles destinades a acollir persones procedents d'altres residències de gent gran positives de Covid-19. Aquesta petició pretén donar continuïtat a l'acord de col·laboració que la residència va establir amb el departament fa tres mesos. L'acollida de pacients per ocupar places buffer s'allargarà, apro­ximadament, fins a finals de febrer. 

La Residència Sant Andreu de Manresa ha estat designada pel departament com un dels centres de referència de la Regió Social de la Catalunya Cen­tral, ja que, és un equipament recentment remodelat i dotat d'infraestructu­res mèdiques i de recursos que són indispensables per atendre les persones afectades per la Covid-19. La residència, a més, ha estat el centre que més persones amb Covid-19 vingudes d'altres residències ha atès (23 en total). 


La Residència de Sant Andreu, amb una capacitat de 111 places, ha passat de tenir una disponibilitat de 17 places ‘buffer' a 15. Es tracta de places que ser­veixen per donar suport al trasllat urgent de persones que viuen a altres resi­dències per raó de la crisi sanitària, com congestió de residències, dificultats estructurals per fer aïllaments, o d'altres.

Cal ressaltar que les persones ateses amb Covid-19 es troben en una zona sectoritzada de la residència (la Unitat de convivència 1B), i estan deguda­ment aïllades de la resta de persones que viuen al centre, que es troben en altres unitats de convivència. 

 

Participació