La Covid no atura els Pastorets d'Els Carlins

La representació nadalenca ha aixecat el teló amb mesures especials

Les representacions dels Pastorets a Els Carlins ja han començat
Les representacions dels Pastorets a Els Carlins ja han començat | Judit Sala
Redacció
30 de desembre del 2021
Actualitzat a les 8:19h
La pandèmia causada per la Covid-19 ha suspès molts dels actes que tradicionalment se celebraven durant les festes nadalenques, però alguns, com els Pastorets d'Els Carlins, han pogut tirar endavant.

Malgrat els moments d'incertesa la representació centenària ha pogut aixecar un any més el teló el dia de Sant Esteve però adaptant-se a la situació de pandèmia actual. La temporada d'enguany, dirigida de nou per Pere Font amb l'ajuda de Maribel Montardit, ja ha fet dues funcions que fins ara han obtingut una bona resposta de públic

No ha estat fàcil arribar fins el dia de l'estrena, les normatives per evitar la propagació del virus van provocar que els primers assajos s'haguessin de fer a distància , posteriorment s'han pogut fer de manera presencial però amb la presència d'un màxim de sis actors. Un conjunt de dificultats que no han aturat la voluntat de tirar endavant tots els preparatius d'aquesta tradició malgrat tenir present que, en qualsevol moment, es podia produir un canvi en el nivell de les restriccions.

A més a més de l'adaptació dels assajos a la normativa, la representació també està seguint les mesures especials demanades per la Generalitat. Els canvis han reduït el nombre de participants a un total de 20 persones sumant actors i tramoies, també s'ha ajustat la durada de la representació a una hora i mitja, eliminant la mitja part però mantenint les escenes habituals amb retallades de text. Més enllà de l'espectacle l'aforament del teatre també s'ha reduït a un 50%, mantenint les distàncies entre els espectadors i portant la mascareta durant tota la funció.

Les representacions tenen previst continuar el seu calendari els dies 1, 2, 3 i 6 de gener, les entrades es poden comprar de manera anticipada a elscarlins.cat.