Els Reis d'Orient visitaran Cal Gallifa de Sant Joan el 3 i 5 de gener

Redacció
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 19:53h
Sant Joan de Vilatorrada ha hagut d'adaptar el format de la cavalcada per tal de garantir que Ses Majestats els Reis d'Orient puguin, complint amb les mesures per evitar la propagació de la Covid-19, saludar a tots els infants del municipi. 

Durant els darrers mesos tant l'Ajuntament com l'Associació per la Cavalcada de Reis han treballat intensament per fer possible una edició de la cavalcada de reis absolutament segura i a l'abast de tothom, evitant aglomeracions al carrer i mantenint la seva essència. 

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada i l'Associació per la Cavalcada de Reis van dissenyar una cavalcada dividida en tres sectors que pretenia passar per tots els carrers del municipi amb l'objectiu d'evitar desplaçaments i aglomeracions. Tot i la insistència d'Ajuntament i Associació en que aquest format era segur, les autoritats competents no han autoritzat la seva realització.

Així doncs, les noves mesures per la Covid-19 recollides al pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) obliguen a celebrar la Cavalcada de Reis en un nou format estàtic, en un perímetre amb control d'accessos i mitjançant cita prèvia. 

Els nous canvis suposen l'habilitació de la Sala Cultural Cal Gallifa els dies 3 i 5 de gener, de 16 a 20 h. L'aforament serà limitat i els infants i les seves famílies podran accedir en grups de fins a 6 persones i respectant les bombolles de convivència. 

L'arribada dels Reis s'avançarà al diumenge 3 de desembre a les 16h de la tarda, i serà retransmesa a través del canal de Youtube municipal. El dia 5 de gener al vespre, un cop Ses Majestats hagin saludat a tots els infants de Sant Joan, es produirà l'entrega de la clau del poble per part de l'Alcalde, Jordi Solernou, al pati interior del Mas Llobet. L'entrega serà retransmesa també en directe a través del canal de Youtube. 

Les inscripcions per poder visitar als Reis d'Orient a Cal Gallifa es poden realitzar a partir del 29 de desembre i fins a l'1 de gener a través dels següents enllaços:

3 de gener, de 16h a 20h: https://forms.gle/UqU3BE1G8nsZ3Ary9
5 de gener, de 16h a 20h: https://forms.gle/YJxdDMjqHMotBytKA

Un cop realitzada la inscripció l'organització es posarà en contacte el dia 2 de gener per informar de l'hora programada de visita, dins de la franja establerta anteriorment (de 16h a 20h). En cas que els dos torns quedin complerts, s'habilitarà un tercer torn de visites.

Serà imprescindible estar inscrit o inscrita amb anticipació, doncs seguint les normatives de salut les places han de ser limitades. L'ús de mascareta, el respecte de les distàncies de seguretat, la mesura de temperatura i la desinfecció amb gel hidroalcohòlic serà d'obligat compliment per poder accedir a l'espai.

Cada cinc minuts accediran 5 grups familiars (de fins a 6 persones de la mateixa unitat de convivència cada un) per poder garantir que tothom pugui accedir.

Aquells infants que no puguin assistir presencialment a Cal Gallifa a causa de confinament o altres motius que ho impedeixin, podran rebre la trucada de Ses Majestats previ avís al correu moncunillcm@santjoanvilatorrada.cat