Aigües

L'ACA inverteix 4 milions d'euros per millorar el sanejament de les aigües residuals del Bages

En global les obres beneficiaran a una població superior als 2.700 habitants de Rajadell, Fals, i Valls i Palà de Torroella

per Redacció, 28 de desembre de 2020 a les 16:23 |
El director de l'ACA i les autoritats locals durant la visita a la depuradora de Rajadell | ACA
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs a dues depuradores d'aigües residuals de les comarques del Bages amb l'objectiu de millorar-ne el sanejament. En concret, s'han invertit més de 4 milions d'euros a les depuradores de Rajadell i Valls de Torroella. Segons informa l'ACA, en aquests moments queda pendent la construcció de l'escomesa elèctrica per dotar d'energia elèctrica les plantes. En global, les obres permetran garantir el sanejament a una població superior als 2.700 habitants d'un total de quatre municipis diferents.

El director de l'ACA, Lluís Ridao, ha visitat aquest dilluns les depuradores reformades. En concret, a la planta de Rajadell s'hi ha invertit 3 milions d'euros i tindrà una capacitat per tractar 360 m3/dia, equivalent a una població de 2.050 habitants. Els treballs, que sanejaran les aigües residuals dels municipis de Rajadell (nuclis de les Casetes, el nucli antic, l'estació, i els Molins) i Fonollosa (Fals), també han comportat la construcció de 4,3 quilòmetres de col·lectors i quatre estacions de bombament.


Pel que fa als treballs de Valls de Torroella, han consistit en desenvolupar un sistema de sanejament per a garantir el tractament de les aigües residuals de dos nuclis, Valls de Torroella (al terme municipal de San Mateu de Bages) i Palà de Torroella (municipi de Navàs). Per depurar les aigües residuals de Valls de Torruella s'ha construït una depuradora de tipus biològic, que ha suposat una inversió superior al milió d'euros i amb una capacitat per tractar un cabal de 120 m3/dia (equivalent a una població de 660 habitants). També s'han construït més d'1,1 quilòmetres de xarxa de col·lectors i dues estacions de bombament. Pel que fa al sanejament de Palà, s'han construït dos dipòsits amb una capacitat per tractar 55 m3/dia.

 

Participació