internacionalització

CaixaBank i la Cambra renoven l'acord per promoure la internacionalització de les empreses manresanes

El director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Toni Noguera, i la presidenta de la Cambra de Manresa, Sílvia Gratacós, reafirmen el suport a les empreses bagenques

per Redacció, 23 de desembre de 2020 a les 16:53 |
Toni Noguera i Sílvia Gratacòs signant l'acord | CaixaBank
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CaixaBank i la Cambra de Comerç de Manresa han renovat la seva aliança per col·laborar en l'impuls de la internacionalització de les empreses de la comarca del Bages. El conveni, signat pel director de Banca d'Instituciona de CaixaBank a la Catalunya Central, Toni Noguera, i la presidenta de la Cambra de Manresa, Sílvia Gratacós, reafirma el suport de l'entitat financera a les activitats de la cambra en l'àmbit del comerç exterior.

L'acord inclou els esmorzars empresarials, que la Cambra de Manresa organitza amb empreses internacionals del territori, i tallers de caire tècnic al voltant d'operatives de comerç exterior i altres operatives d'interès per als empresaris de la comarca. Alguns dels temes en els quals la Cambra dona suport a les empreses d'abast internacional són duaners, d'aranzels i l'impacte del Brexit a nivell duaner i logístic.


El director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Toni Noguera, ha manifestat que l'acord de col·laboració amb la Cambra de Comerç de Manresa “és una mostra del compromís de l'entitat financera amb les empreses del Bages, en un dels moments més complicats per la conjuntura sanitària, econòmica i social”. Així mateix, Noguera ha destacat el paper fonamental del comerç exterior en l'economia manresana.

La presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós, ha agraït el suport de CaixaBank que incideix en una de les principals línies estratègiques de la corporació com és la internacionalització.


Presència internacional de CaixaBank

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de diferents vies: de la seva filial a Portugal, BPI; de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món; d'acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell; i de participació en entitats internacionals.

La xarxa de Banca Internacional de CaixaBank està composta per sucursals al Marroc, el Regne Unit, Alemanya, França i Polònia. Les sucursals estan autoritzades pel regulador local i espanyol per proveir certs serveis financers, com a assessorament, finançament i serveis bancaris com ara comptes corrents, dipòsits, finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming... S'adrecen a grans corporates locals i donen servei també a filials d'empreses espanyoles al país.

A més, l'entitat té divuit oficines de representació repartides pels cinc continents: Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), São Paulo (Brasil), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà). També té dos equips Spanish Desk en el banc austríac Erste Bank i en la mexicana Inbursa per assessorar a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

Les oficines de representació ofereixen acompanyament a empreses multinacionals europees amb filial a Espanya, així com a empreses espanyoles amb projectes a l'estranger. Entre les seves principals àrees de cobertura destaquen trade finance i payments, i corporate i project finance.

La xarxa internacional de CaixaBank és l'única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

Més enllà de la seva xarxa d'oficines, CaixaBank manté acords amb 1.600 bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

CaixaBank és també propietari del banc portuguès BPI, la cinquena entitat financera més gran que opera a Portugal en termes d'actius (31.300 milions €). Amb una plantilla de més de 4.800 col·laboradors i 477 oficines a Portugal, dona servei a 2 milions de clients. A més, CaixaBank també participa en el capital de l'entitat austríaca Erste Bank (9,92%).

 

Participació