El Galliner fa una crida per recollir material gràfic de teatres i cinemes fins a finals del segle XX de Manresa

Per a una de les activitats que l'entitat prepara com a administradora de la Festa de la Llum d'aquest proper any 2021

Teatre Nou, que va ser construït al 1906 al Passeig Pere III número 21, on actualment hi ha l'edifici de la Telefònica
Teatre Nou, que va ser construït al 1906 al Passeig Pere III número 21, on actualment hi ha l'edifici de la Telefònica | Arxiu Jaume Pons
Redacció
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:24h
Fotografies, programes de mà, cartells... des teatres i cinemes de Manresa en actiu fins a finals del XX. Aquest és el material gràfic que busca l'Associació Cultural El Galliner per recopilar-lo i documentar aquests espais culturals de la ciutat de cara al projecte Un passeig pels teatres i cinemes de Manresa, un recorregut per al ciutat seguint l'empremta d'aquests equipaments que serà una de les activitats que l'entitat prepara com a administradora de la Festa de la Llum d'aquest proper any 2021.

Les persones que disposin d'aquest material i vulguin col·laborar en el projecte, poden enviar un correu a [email protected], emplenar un senzill formulari a la web www.galliner.cat o deixar el seu contacte a les taquilles del teatre Kursaal i membres de l'entitat es posaran en contacte amb ells.

Alguns dels principals espais de la ciutat que han estat teatres i/o cinemes són el Teatre Nou, el teatre Goya, el cinema Olympia, el coro de Sant Josep, l'Ateneu, el teatre i cinema Apolo, el local de les Congregacions Marianes, l'Acadèmia de la Joventut Catòlica... Dels teatres Conservatori, Kursaal i Carlins ja es disposa de molt material perquè se n'han editat llibres.