Escena

El Galliner fa una crida per recollir material gràfic de teatres i cinemes fins a finals del segle XX de Manresa

Per a una de les activitats que l'entitat prepara com a administradora de la Festa de la Llum d'aquest proper any 2021

per Redacció, 23 de desembre de 2020 a les 14:19 |
Teatre Nou, que va ser construït al 1906 al Passeig Pere III número 21, on actualment hi ha l'edifici de la Telefònica | Arxiu Jaume Pons
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fotografies, programes de mà, cartells... des teatres i cinemes de Manresa en actiu fins a finals del XX. Aquest és el material gràfic que busca l'Associació Cultural El Galliner per recopilar-lo i documentar aquests espais culturals de la ciutat de cara al projecte Un passeig pels teatres i cinemes de Manresa, un recorregut per al ciutat seguint l'empremta d'aquests equipaments que serà una de les activitats que l'entitat prepara com a administradora de la Festa de la Llum d'aquest proper any 2021.

Les persones que disposin d'aquest material i vulguin col·laborar en el projecte, poden enviar un correu a galliner@galliner.cat, emplenar un senzill formulari a la web www.galliner.cat o deixar el seu contacte a les taquilles del teatre Kursaal i membres de l'entitat es posaran en contacte amb ells.


Alguns dels principals espais de la ciutat que han estat teatres i/o cinemes són el Teatre Nou, el teatre Goya, el cinema Olympia, el coro de Sant Josep, l'Ateneu, el teatre i cinema Apolo, el local de les Congregacions Marianes, l'Acadèmia de la Joventut Catòlica... Dels teatres Conservatori, Kursaal i Carlins ja es disposa de molt material perquè se n'han editat llibres.

 

Participació