Gent fent Poble titlla el govern de Sant Fruitós de «poca vergonya» per fer les visites de la residència a l'aire lliure

L'alcaldessa, Àdria Mazcuñán, assegura que només plantejar fer les trobades a la sala gran de l'Esplai "ja és una temeritat"

Residència el Lledoner de Sant Fruitós de Bages
Residència el Lledoner de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
23 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:30h
El grup de Gent fent Poble a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages acusa el govern municipal de "ser insensible" i "tenir poca vergonya" per deixar els avis de la residència "a l'aire lliure" durant les visites dels familiars i insisteix en habilitar la sala gran de l'Esplai per tal que es puguin fer aquestes trobades.

Segons ha explicat el grup de l'oposició, el fet que aquesta sala estigui tancada "ha obligat" a la direcció de la residència El Lledoner a coordinar les visites de les famílies durant aquests dies de Nadal al pati exterior de l'edifici, a l'aire lliure, fent torns per evitar la concentració excessiva de persones. 

El grup de Gent fent Poble ja va proposar fa 10 dies que s'obrís la sala gran de l'Esplai, ara tancada i sense cap ús actualment, per tal de fer aquestes reunions familiars amb els residents, "en un espai ampli, segur i amb calefacció".

El govern municipal, però, recorda que a l'espai del bar de l'Esplai és on es fan les proves PCR del municipi després que es desestimés el CAP per no ser prou segur. Les portes que separen el bar de la sala gran a l'Esplai no són hermètiques, segons afirmen des del govern, i els residents tindrien risc de contagi. Els responsables de la residència estan d'acord amb aquesta postura, asseguren des de l'Ajuntament.

De totes formes, com que del 25 al 27 de desembre no es faran PCR al bar, s'aprofitarà per desinfactar l'espai i programar-hi les visites.

"Només plantejar fer les trobades de familiars i gent gran a la sala gran de l'Esplai és una temeritat, tot i que, evidentment, lamentem no tenir un espai específic per a les visites, ha comentat l'alcaldessa Àdria Mazcuñán.