L'Ajuntament de Manresa clou el programa d'ocupació Tast d'Oficis +16

Una trentena de persones joves migrades en situació administrativa irregular han rebut formació en entorns laborals com la imatge digital, la perruqueria i la reparació de petits electrodomèstics

Redacció
22 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:15h
L'Ajuntament de Manresa ha celebrat a l'Espai Jove Joan Amades l'acte de cloenda del circuit prelaboral Tast d'Oficis +16, un projecte amb el suport de la Diputació de Barcelona adreçat a persones joves migrades, en situació administrativa irregular, que han tingut la possibilitat d'entrar en contacte amb tres entorns laborals ben diferents com són el món de la imatge digital, el de la perruqueria i el de la reparació de petits electrodomèstics. 

Una trentena de joves han pogut rebre formació en orientació laboral així com una petita introducció a la llengua catalana. Aquesta formació s'ha dut a terme entre els mesos de setembre i desembre del 2020 dins els equipaments de l'Ajuntament i a la seu del Gremi de Perruqueries del Bages.

A l'acte de cloenda hi van assistir la regidora d'Ocupació, Cristina Cruz Mas; la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs Alsina; i la regidora de Joventut, Rosa Maria Ortega Juncosa. Totes tres van fer un petit parlament i van poder conversar amb elles sobre interessos i motivacions.

Seguidament, la regidora d'Ocupació les hi va fer l'entrega dels merescuts diplomes. En acabar, van poder gaudir de la projecció d'un petit vídeo sorpresa amb les imatges de les fotografies que es van anar prenent al llarg del curs. A la sala d'actes també s'hi va poder veure exposades algunes de les feines desenvolupades per elles així com una mostra de fotografies.

L'equip docent i tècnic del projecte Tast d'Oficis +16 va agrair l'interès, implicació i motivació dels i les joves estudiants animant-los a seguir treballant per assolir els seus objectius personals i professionals a curt, mitjà i llarg termini.