Ingressen 24 pacients nous a les unitats Covid de Sant Joan de Déu en els últims 4 dies

En aquest mateix període de temps hi han mort 3 persones i 13 han estat donades d'alta

Àrea Covid de Sant Joan de Déu
Àrea Covid de Sant Joan de Déu | Althaia
21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 21:54h
El creixement del risc de rebrot i de la velocitat de propagació del coronavirus a Manresa i, per extensió, al Bages ja comença a fer-se notar amb força a Sant Joan de Déu, el principal hospital d'ingrés de les persones amb patologies derivades de la pandèmia.

Així, només des de dijous de la setmana passada, les unitats d'aïllament de l'hospital manresà han rebut un total de 24 ingressos nous, a una mitjana de 6 diaris, tot i que el nombre total de persones ingressades en l'àrea Covid només ha passat de 69 a 77. En aquest mateix període, però, l'hospital ha registrat 3 defuncions i 13 altes, de manera que al diferencial de 8 pacients ingressats s'han de sumar aquestes 16 places.

El risc de rebrot a Manresa porta dos dies baixant des que el passat dissabte es va situar en segona posició entre les ciutats grans de tot l'Estat amb més noves diagnosis de coronavirus per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies (IA14), només per darrere de Burgos. Tot i així, el risc de rebrot continua molt enfilat a la capital del Bages amb un índex de 716 punts. El nombre de nous diagnosticats en els últims 14 dies continua disparat, amb 452 nous positius per cada 100.000 habitants, i la velocitat de propagació no fa ser gens optimista, amb un Rt d'1,57.

Al Bages l'evolució és la mateixa, però uns 200 punts per sota de Manresa capital pel què fa a risc de rebrot. Actualment la comarca té un risc de rebrot de 512 punts i una velocitat de propagació d'1,51. Al Moianès, les xifres han crescut lleugerament, amb un risc de rebrot de 213 punts i una velocitat de propagació d'1,29.