Junts per Sant Vicenç vota en contra del pressupost 2021 i s'absté en el PAM

El grup municipal titlla el pressupost " de poc ambiciós i ple d'incongruències"

Dani Mauriz i Carme Jiménez, de Junts per Sant Vicenç
Dani Mauriz i Carme Jiménez, de Junts per Sant Vicenç | Junts
Redacció
21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:24h
Junts a Sant Vicenç de Castellet ha votat en contra de la proposta de pressupost municipal per al 2021 que ha presentat l'actual govern del municipi, ja que tot i ser de 10,2 milions, "hauria pogut ser encara més alt I ambiciós".

Dani Màuriz, actual portaveu del grup municipal de Junts al consistori explica que des de Junts "no entenem com no posen dins del pressupost més de 400.000 euros que podrien incrementar-lo encara molt més, tenint en compte que són ingressos fixes i consolidats. Aquests recursos, per una població com la nostra són moltíssims diners, que facilitarien inversions i polítiques de despesa públiques, molt necessàries ara mateix”.

Màuriz continua apuntant que “també trobem a faltar en el capítol 1 de personal, tot I el seu increment, les consignacions de les gratificacions de seguretat ciutadana i via pública, que considerem clarament insuficients, ja que no es contemplen gratificacions en la regidoria d'esports i tampoc no es preveuen els nous triennis, ni els premis de permanència”.

El portaveu municipal de Junts per Catalunya continua exposant que "tampoc entenem com es redueixen els programes de les diferents regidories, així com també els d'actes i festes, fira del vapor, etc. L'equip de govern ho argumenta des d'un sentit pessimista, pel fet que per la pandèmia no saben si es podran fer. Nosaltres, des de Junts x Sant Vicenç de Castellet, tenim una visió més optimista, i pensem que s'hauria d'haver consignat la totalitat de l'any anterior com a mínim, i si la pandèmia ens ho torna a impedir ja es reduirà el que calgui. Ens costa entendre també, que algunes de les entitats del municipi que treballen constantment pel poble se les torni a castigar igual que al 2020, no posant la seva subvenció com a mínim al que ja era el 2019". 

Els regidors I les regidores de Junts tenen clar que entitats o col·lectius de la vila com El Breny o el del Ball de Gitanes, "no se'ls pot rebaixar novament 100 euros la subvenció anual, com ja van fer el 2020, demostrant que aquest govern no creu en les entitats I la feina que fan".

Altres aspectes que destaquen des de Junts és "l'estranyesa" que els provoca la no contemplació del sou de l'alcaldessa que "ha manifestat que deixarà l'acta de diputada I per tant passarà a cobrar el sou d'alcaldessa, tot I que el pressupost no ho reflecteix". Creuen que la gestió econòmica d'aquest govern "és negativa" tenint en compte que "esta malbaratant la possibilitat de treballar amb els pressupostos més grans de la història del municipi". Així mateix creuen que els principals projectes que van endavant "són obra del govern de Junts, de l'anterior mandat, demostrant poca capacitat propositiva I executiva".

El PAM municipal

Pel que fa al PAM (Pla d'actuació municipal) el grup municipal de Junts x Sant Vicenç de Castellet es va abstenir. Tal i com explicava Mauriz "aquest era un PAM que arriba molt tard, com a pla de mandat ja que és molt necessari que es presenti al començament del mandat. No oblidem que és un pla de tot el mandat, i que ja ha passat un any i mig, i algunes de les actuacions fins i tot ja s'han pogut executar".

Des de Junts remarquen que l'actual govern no ha volgut comptar amb la participació de Junts ni en la planificació ni en l'elaboració del PAM i que més de 50% de les actuacions previstes en el pla, "són accions que ja es feien o venien de mandats anteriors". 

El portaveu del grup municipal de Junts també afirma que “es preveuen una sèrie d'inversions com per exemple traslladar el punt d'informació turística de l'OAC actual a Cal Soler, fent una inversió de 18.000 euros en un mòdul prefabricat. Creiem que aquests diners es podien gastar en inversions o programes més necessaris. O bé, tampoc veiem bé que el Pressupost participatiu es redueixi un 25% respecte el 2019 i que a més sigui l'equip de govern i no els ciutadans els que decideixin en què s'ha d'invertir".

Des de la formació independentista diuen que "estaran atents i vetllaran" perquè algunes actuacions, com són la construcció de la piscina coberta, Castellet, el vial d'accés o el pla de modernització de polígons, que venen del mandat passat, "siguin una realitat per a tot el municipi".