Sant'Egidio servirà el dinar de Nadal a més de 300 persones, la majoria a domicili

La comunitat treballa des de fa dies cuinant, preparant lots i regals per a adults i infants que es repartiran entre la nit i el dia de Nadal

Enguany no es podrà celebrar presencialment el dinar de Nadal de Sant'Egidio
Enguany no es podrà celebrar presencialment el dinar de Nadal de Sant'Egidio | Sant'Egidio
Redacció
21 de desembre del 2020
Actualitzat el 22 de desembre a les 12:35h
La pandèmia ha trastocat el tradicional dinar de Nadal que cada any prepara la comunitat de Sant'Egidio entre les persones i famílies més vulnerables de Manresa, però no ha impedit que uns 150 voluntaris s'hagin posat mans a l'obre per oferir a ancians, refugiats, infants o persones sense recursos "un Nadal diferent, però amb l'amistat i el caliu de sempre".

Les mesures per evitar la propagació del coronavirus impediran celebrar el dinar a la Casa de la Pau, però malgrat això, se serviran més àpats que el 2019, segons ha confirmat Pere Sobrerroca a NacióManresa. "Servirem més de 300 racions individuals, amb canelons, pollastre i postres tradicionals", ha explicat, "però la majoria d'ells els portaran voluntaris a domicili acompanyant les famílies i persones durant una estona "per no perdre el tracte humà i l'escalf d'aquestes dates".

Els voluntaris treballen des de fa dies cuinant i preparant lots de productes i regals -"com sempre individualitzats"- per a adults i infants, que es repartiran juntament amb els àpats "i amb Pare Noel en alguns casos".

Tot i així, "en molt petits grups i amb la corresponent separació i mesures de prevenció", entre el 24 i el 25 de desembre, també el lliuraran dinars per emportar a la Casa de la Pau, però a un nombre molt petit de persones.

Durant aquest dilluns i dimarts a la tarda, la comunitat de Sant'Egidio continua treballant per oferir el dinar de Nadal a totes aquelles persones i famílies més vulnerables i amb menys recursos.

Qui vulgui ajudar a la causa pot fer-ho fent una transferència al compte ES74 2100 3000 1321 0293 1895.