Ampans tanca la secció d'impremta, el primer servei que va donar feina a persones amb discapacitat intel·lectual

La impremta es va fundar el 1969 gràcies a la donació d'una màquina que va rebre l'entitat quan feia poc més de quatre anys que s'havia fundat

La impremta d'Ampans que tancarà a partir de l'1 de gener
La impremta d'Ampans que tancarà a partir de l'1 de gener | Ampans
Redacció
21 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:27h
Ampans ha anunciat que aquest desembre tanca de forma definitiva la secció d'Impremta, el primer servei laboral que va crear per generar oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La impremta es va fundar el 1969 gràcies a la donació d'una màquina que va rebre l'entitat quan feia poc més de quatre anys que s'havia fundat. Amb aquella màquina d'impremta va començar l'activitat del Centre Especial de Treball i va esdevenir al llarg dels anys, un dels serveis laborals que més ocupació generava. En el moment àlgid va arribar a tenir fins a cinquanta treballadors, i a través del seu impuls, es van crear altres seccions com els manipulats, la jardineria i la neteja.

Són diverses les causes que han anat minvant les possibilitats de creació de llocs de treball, part essencial de la missió d'Ampans, a través d'aquest servei laboral. Un món cada cop més tecnificat, la digitalització, una actitud amb el medi ambient més responsable, sumat a l'impacte de la crisi d'aquest 2020, ha determinat l'entitat a prendre una decisió "que hem anat demorant en el temps tant com ha estat possible, per tot el que significa la impremta per Ampans" segons explica Toni Espinal, director de la fundació.

"Ens entristeix no poder seguir donant servei en aquest àmbit, però comptem seguir mantenint el suport dels nostres clients mitjançant els projectes i serveis que continuen donant feina", segons el comunicat que ha fet l'entitat als seus clients. La plantilla s'havia anat reduint en els darrers anys fins a un equip d'entre 6 i 7 persones en l'últim tram, que ens els darrers temps s'havien anat incorporant a d'altres llocs de treball dins de la pròpia entitat, i algunes jubilacions.

La impremta d'Ampans deixarà definitivament de donar servei l'1 de gener de 2021, precisant que donarà compliment a tots els acords adoptats fins aleshores amb els seus clients i proveïdors.

La impremta deixarà de formar part de les seccions del Centre especial de Treball d'Ampans, que compta amb diverses activitats laborals com els Serveis a la Indústria, les seccions de neteja, jardineria i medi ambient, els supermercats, la formatgeria i les vinyes, el restaurant i el servei de quiosc. Actualment dona ocupació a més de dues-centes persones en llocs de treball adaptats. 
Arxivat a