EL BAXI Manresa no té opcions a Burgos (91-80)

La diferència d'encert en el tir exterior obre un forat insalvable per als bagencs

Scott Eatheron ha estat el jugador més destacat del BAXI Manresa
Scott Eatheron ha estat el jugador més destacat del BAXI Manresa | BB. Hojas
19 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:01h
El BAXI Manresa no ha tingut opcions contra el San Pablo Burgos. Els pronòstics s'han complert i els castellans han estat clarament superiors gràcies a la qualitat dels seus jugadors. Des del començament fins al final. L'encert exterior ha marcat la primera part. Mentre els bagencs no trobaven l'encert els burgalesos veien l'anella com una piscina. A més, els de Joan Peñarroya trobaven solucions a les petites reaccions des de Pedro Martínez. En cap cas, es pot retreure res a l'actitud dels jugadors del BAXI Manresa. Scott Eatherton ha estat el màxim anotador bagenc amb 19 punts. Guillem Jou no ha jugat en tota la segona part i no s'ha aixecat als temps morts del seu equip.

Dani Pérez, Guillem Jou, Juan Pablo Vaulet, Seth Hinrichs i Scott Eatherton han conformat el quintet inicial del BAXI Manresa. Per part del San Pablo Burgos han sortit de partida Omar Cook, Thad McFadden, Xavi Rabasseda, Ken Horton i Dejan Kravic. Els locals han pres des del començament. El San Pablo Burgos estava molt encertat en el llançament. El BAXI Manresa no volia quedar-se enrere. Aconseguir bones posicions en atac no sempre comportava el premi de la cistella. Poc a poc, l'equip de Joan Peñarroya obria forat (17-8, minut 5). Pedro Martínez no ha trigat a reunir els seus jugadors. Els manresans continuaven encaparrats en llançar de tres. Sense èxit. El BAXI Manresa ha estat gairebé quatre minuts sense anotar. Fins que Rafa Martínez ha trencat la sequera el seu equip ha rebut un parcial en contra de 12-0. La cistella del santpedorenc no ha canviat la dinàmica del partit. Els bagencs estaven catorze punts enrere en acabar els primers deu minuts (26-12).

La sortida del segon quart ha estat diferent. Un parcial de 0-5 era el senyal que els manresans volien ressorgir del seu mal primer quart. Miquel Salvó trencava el parcial amb un triple. Al següent atac, Joanatan Tabu responia de la mateixa forma. Era el primer triple bagenc després d'onze intents. Semblava que els castellans ja no eren tan superiors. Ho ha semblat pocs minuts. La reacció dels de Pedro Martínez no ha durat massa. El San Pablo Burgos ha tornat a explotar el joc exterior. Aquest aspecte ha estat clau per explicar la diferència entre els dos equips. El San Pablo Burgos ha convertit nou triples en vint llançament (45%) mentre que el BAXI Manresa s'ha quedat en un sol triple transformat de quinze intents (6,66%). Al descans, Joan Peñarroya guanyava la partida a Pedro Martínez (49-33).

El BAXI Manresa s'ha espavilat al començar el tercer quart. L'encert exterior ha canviat radicalment. En tres minuts, els bagencs han sumat tres triples. També s'han fet amos del rebot. El San Pablo Burgos serrava les dents en defensa i taponava els atacs bagencs en les accions sota cistella. Novament, la reacció no ha tingut continuïtat. D'un esperançador 54-46 s'ha passat a un perillós 59-46 (minut 26). Ha estat un nou cop de destral dels burgalesos. Pràcticament, el definitiu. El vent tornava a remar a favor d'un San Pablo Burgos que s'ha tornat a aliar amb els llançaments de tres. A manca de deu minuts, setze punts separaven els dos equips (72-56).

El darrer quart ha estat una missió impossible per al BAXI Manresa. Competir per guanyar el partit era ja una quimera. Però calia mostrar actitud i intentar que la derrota fos pels mínims punts possibles. L'actitud l'han mostrada els jugadors de Pedro Martínez. La derrota ha estat per onze punts (91-80).

Incidències: Fernando Calatrava, Raúl Zamorano i Alfonso Olivares han estat els àrbitres que han xiulat el partit. Marc Peñarroya ha completat la convocatòria del BAXI Manresa.