El BAXI Manresa s'enfronta a un Burgos molt manresà

Els castellans compten amb Joan Peñarroya, Jordan Sakho, Alex Renfroe i Àlex Barrera

El BAXI Manresa visita el San Pablo Burgos
El BAXI Manresa visita el San Pablo Burgos | M. González
18 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:21h
El BAXI Manresa viatja a Burgos (dissabte, 18.00h) esperonat per la victòria contra el Joventut del passat dissabte. Aquest triomf deixa obertes de bat a bat les opcions del bagencs per ser a la copa del rei. La designació de Madrid com a seu i la condició d'amfitrió del Real Madrid asseguren pràcticament la presència del vuitè classificat a la cita. Queden cinc jornades per saber quins seran els equips classificats. El conjunt manresà és desè amb set victòries i es troba igualat amb València i Múrcia. De moment, al Nou Congost no es parla massa del tema. Pedro Martínez signa arribar a la darrera jornada de la primera volta amb opcions de classificar-s'hi. En la ment del tècnic només hi ha el San Pablo Burgos i les dificultats que presentarà aquest equip. 

Pedro Martínez no podrà comptar encara amb l'escorta Makai Mason. El nord-americà continua de baixa i, sense haver cap termini de recuperació fixat, el BAXI Manresa no hi compta fins el 2021. Al seu lloc, podria viatjar Marc Peñarroya. La resta de jugadors estan a disposició de l'equip malgrat que homes com Eulis Báez han patit els típics cops que comporta un esport de contacte com el bàsquet. 

La victòria contra el Joventut no ha canviat la dinàmica de la setmana. L'equip està content però ja pensa en el proper partit. "Volem fer un bon partit a Burgos i això serà complicat. Però no volem caure en l'eufòria ni tampoc caurem en el desànim si perdem aquest cap de setmana", explica Martínez. Els manresans segueixen treballant amb la idea de ser millor equip cada setmana i competir davant de qualsevol rival, El BAXI Manresa – San Pablo Burgos serà també un duel dels màxims assistents de la competició. Dani Pérez és el líder amb 7,1 assistències per partit i Alex Renfroe és el segon amb 5,9. 

El San Pablo Burgos s'ha consolidat a l'ACB en un breu període de temps. La passada tardor es va proclamar campió de la Basketball Champions League. Els burgalesos compten amb una autèntica colònia de jugadors amb passat manresà. A l'entrenador Joan Peñarroya se li han unit Alex Renfroe, Jordan Sakho i Alex Barrera. Però és que a més Peñarroya compta amb una de les plantilles més profundes de la competició. A homes com Vitor Benite, Omar Cook i Xavi Rabasseda, de llarga trajectòria a l'ACB, se n'hi han afegit altres com Jasiel Rivero i Dejan Kravic. 

Per si fos poc, l'equip castellà ha incorporat aquesta mateixa setmana el pivot bielorús Maksim Salash. Només aterrar a Burgos ha mostrat la seva satisfacció per "haver passat de jugar contra ells als playoff de la LEB Or fins ara que s'han proclamat campions de la Basketball Champions League i s'han convertit en un dels millors equips de la lliga Endesa". 

Fernando Calatrava, Raúl Zamorano i Alfonso Olivares són els àrbitres designats per xiular el partit.
Arxivat a