Ple Manresa

Les piscines municipals de Manresa passen a dir-se Manel Estiarte Duocastella

La proposta, presentada pel CN Minorisa, s'ha aprovat amb el vot unànime dels regidors del ple

per Redacció, 17 de desembre de 2020 a les 22:06 |
Elisabet i Gaspar Ventura, del CN Minorisa, dirigint-se al ple de Manresa | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les piscines municipals de Manresa duran el nom de Manel Estiarte Duocastella. Així s'ha aprovat en el ple d'aquest dijous amb el vot favorable de tots els grups municipals. La proposta, presentada pel CN Minorisa, es fonamenta en l'exemplar i destacable trajectòria de Manel Estiarte Duocastella, com a millor jugador de waterpolo de tots els temps, com a símbol universal del seu esport i d e la ciutat de Manresa, per la gran petjada personal que ha deixat als diferents equips on ha militat i per tenir sempre present Manresa com a punt d'inici de la seva trajectòria, arguments que el fan meritori de rebre els honors de l'Ajuntament de Manresa.

Aquests mèrits i la trajectòria de l'esportista manresà en el món del waterpolo ja li van valer reconeixements en l'àmbit institucional municipal: la Medalla de la Ciutat categoria d'argent (1979), la Medalla de la Ciutat categoria d'or (1981) i la Medalla de la Ciutat al mèrit esportiu (1997).


En el ple del passat mes de novembre, l'Ajuntament ja va donar compte de l'inici de l'expedient per tal de designar les piscines amb el nom de Manel Estiarte Duocastella, fet que va motivar l'inici de la tramitació, que ha conclòs avui amb l'aprovació per part de tots els grups municipals de dos punts: l'excepcionalitat d'atorgar l'honor en vida de la persona i la designació de les piscines amb el nom del waterpolista.

Al ple, la proposta ha comptat amb l'exposició dels arguments de Gaspar Ventura i Elisabet Ventura, membres del CN Minorisa.


El millor waterpolista de la història

Manel Estiarte i Duocastella (Manresa, 26 d'octubre de 1961) està considerat com el millor jugador de waterpolo de la història. Va iniciar la seva carrera professional al CN Manresa, el 1975, i durant la seva trajectòria ha estat olímpic en sis ocasions. Va aconseguir la medalla d'or als Jocs Olímpics d'Atlanta 96 i la medalla de plata als de Barcelona 1992. També ha estat campió del món de waterpolo (1998) i dues vegades subcampió (1991 i 1994). Ha jugat 580 partits internacionals, durant les quals ha marcat 1.561 gols (127 en Jocs Olímpics). Ha guanyat 5 lligues espanyoles i 4 d'italianes, a banda de 3 recopes d'Europa i 4 supercopes d'Europa, entre altres títols. Fou elegit millor jugador mundial de waterpolo 7 anys consecutius, de 1986 a 1992.

 

Participació