Ampans guanya el 19è Premi Simeó Selga del Rotary Club de Manresa-Bages

El projecte beneficiarà més de 800 persones que han vist condicionada la seva quotidianitat per la pandèmia de la Covid-19

El premi ajudarà a millorar la comunicació digital entre els usuaris d'Ampans
El premi ajudarà a millorar la comunicació digital entre els usuaris d'Ampans | Rotary
Redacció
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 14:17h
Ampans, fundació bagenca amb una trajectòria de més de 50 anys d'història al costat de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental i també de persones en situació de vulnerabilitat, és la guanyadora de la 19a edició del Premi Simeó Selga que atorga el Rotary Club de Manresa-Bages per un projecte que permetrà millorar la comunicació entre els usuaris de l'entitat i les seves famílies en el marc de la pandèmia de la Covid-19. El guardó està dotat amb 6.000 euros que finança l'Obra Social de "La Caixa".

Gràcies al premi, Ampans podrà tirar endavant un projecte de dotació de tauletes digitals que persegueix un doble objectiu. Per una banda, apropar els més de 800 usuaris de la fundació a les seves famílies, amics i voluntaris. Cal tenir en compte que la pandèmia de la covid-19 ha privat les persones que resideixen en una llar o residència de veure els seus éssers més estimats perquè les mesures de prevenció han condicionat de ple la quotidianitat dels centres. Per l'altra, el projecte posarà a l'abast de persones amb diversitat intel·lectual i de desenvolupament (DID) una tecnologia que permetrà millorar la seva salut física i emocional i que contribuirà a superar l'anomenada bretxa digital. Així, mitjançant les tauletes digitals, aquestes persones podran entrenar les seves habilitats cognitives, mantenir-les i millorar-les, amb programes i activitats digitals.

El projecte preveu l'adquisició de 40 tauletes digitals, que es distribuiran entre els diferents serveis residencials i assistencials de la fundació.

El jurat, integrat per representants de l'Ajuntament de Manresa, el Col·legi de Metges, Regió7, el Consell Comarcal, el Fòrum Econòmic de la Catalunya Central i la FUB, es va reunir aquest dimarts davant de notari per fer les deliberacions i emetre el veredicte.

El premi es lliurarà en el decurs de la tercera edició de la Gala Simeó Selga, que és previst que es pugui celebrar al mes de març si l'evolució de la pandèmia així ho permet. La dotació del premi s'ha desvinculat de la recaptació de la gala davant de la incertesa que es pugui celebrar un acte presencial.

El Premi Simeó Selga

El Premi Simeó Selga és un guardó que convoca el Rotary Club de Manresa-Bages per fer realitat projectes d'interès social impulsats per entitats i associacions de la comarca. En el context actual de crisi sanitària per l'expansió de la covid-19, l'edició d'enguany pren més sentit que mai ja que el guardó contribueix a pal·liar els efectes de la pandèmia.

Gràcies al Premi Simeó Selga, en edicions anteriors han fet realitat els seus projectes l'Associació de la Lluita Contra el Càncer de Manresa, el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç del Bages, el CB i Unió Manresana, l'Associació Misteriosa Llum, l'ONG Arc de la Solidaritat, la Residència de Navarcles, els Tallers Musicals d'Avinyó, el Banc dels Aliments de Manresa, l'Associació Síndrome d'Asperger de la Catalunya Central, l'Associació per a la Reeducació Auditiva dels Nens Sords – ARANS, la Comunitat de Sant Egidi, Els Carlins, Ampans, #Invulnerables, l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i Altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès en dues ocasions, la residència del barri de la Sagrada Família de Manresa i el Servei d'Acompanyament en el Dol de la Catalunya Central.

Simeó Selga Ubach (Manresa, 1914 – 2010), va ser un dels manresans més destacats del segle XX i inicis del XXI. La seva llarga trajectòria i el compromís amb la família, les persones, la llengua i el país, li van fer desplegar una intensa activitat en molt diversos àmbits, entre els quals la pediatria i l'assistència sanitària, la pedagogia, la dinamització social i cultural, la política, les tradicions i el folklore, les arts i les lletres, la història i el patrimoni cultural.

El Rotary Club de Manresa dedica a aquest pediatre manresà el premi en reconeixement al seu activisme cívic, social, cultural i polític.