Els dos blocs de Sant Vicenç més afectats per les ocupacions delinqüencials queden desocupats

Les gestions del consistori i la pressió policial i veïnal permeten que els edificis ocupats dels carrers Llibertat i Roger de Llúria quedin buits

Accés a un dels blocs desocupats a Sant Vicenç
Accés a un dels blocs desocupats a Sant Vicenç | AjSVC
Redacció
17 de desembre del 2020
Actualitzat a les 10:19h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet valora de manera positiva que els dos punts més conflictius pel que fa a les ocupacions delinqüencials al municipi hagin quedat lliures d'ocupes durant les darreres setmanes. Es tracta dels blocs de pisos dels carrers Llibertat i Roger de Llúria que han estat desocupats. A més, s'han pres mesures per evitar noves ocupacions conflictives col·locant portes metàl·liques antiocupacions i alarmes.

Comissió de seguiment

Aquestes millores s'han aconseguit després de molts mesos de feina, gestions amb la propietat, pressió policial i la feina feta des de Serveis Socials i Territori i han coincidit amb la formalització d'una comissió de seguiment dels casos d'ocupacions conflictives al municipi. Aquest grup de treball està format per professionals tècnics i regidors de les àrees de Serveis Socials, Territori i Habitatge, i Policia Local. El consistori valora positivament aquest avanç i espera que ajudi a fer seguiment d'aquests casos i millorar la convivència i la seguretat al municipi.

L'Ajuntament continuarà els contactes amb les propietats dels dos edificis desocupats per demanar que els habitatges es renovin, es posin a lloguer i s'ampliï l'oferta de lloguer assequible al municipi.

Més contactes

El consistori està treballant en diverses línies i mantenint nombrosos contactes per conèixer eines de tractament d'ocupacions conflictives, com amb el fiscal en cap de l'àrea de Manresa-Igualada, Francisco José Córcoles, i d'adquisició i gestió de pisos de lloguer social, com amb la Sareb i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, a qui també s'ha reiterat la petició que adjudiquin tots els pisos que gestionen al municipi i prenguin mesures per evitar les ocupacions mentre no ho facin.