El Bàsquet Manresa salva els comptes Covid amb un benefici de 4.300 euros

El deute de l'entitat ascendeix a dos milions i mig d'euros

Un dia de partit al Nou Congost quan hi podia entrar públic
Un dia de partit al Nou Congost quan hi podia entrar públic | BàsquetManresa
16 de desembre del 2020
Actualitzat a les 15:21h
El Bàsquet Manresa va poder salvar uns comptes marcats per la pandèmia amb un simbòlic benefici de 4.300 euros. La bona voluntat de jugadors, tècnics i treballadors del club en acceptar un ERTO va ser clau per poder quadrar els números. D'aquesta forma, al Nou Congost van compensar la davallada d'ingressos en perdre el taquillatge dels darrers partits de la temporada i rebre menys diners en concepte d'uns patrocinadors que també ho estaven passant malament. Josep Sàez, president de l'entitat, ho ha agraït en el transcurs de la Junta General d'Accionistes de l'any 2020. Com també h agraït el suport econòmic que han fet alguns membres del consell d'administració. Pel què fa al patrimoni, ha augmentat en mig milió d'euros. 430.000 són de l'aportació al Fons de Regulació d'Ascensos i Descensos. La Junta General d'Accionistes s'ha celebrat al pavelló del Nou Congost en comptes del museu per complir amb les mesures de distanciament recomanades. 

El deute del Bàsquet supera per poc els dos milions i mig d'euros. L'estructura presenta novetats respecte el darrer tancament. Al cantó positiu, cal destacar que el club bagenc ha saldat el deute amb Hisenda. Pel què amb el crèdit amb CaixaBank aquest s'ha reduït en uns 70.000 euros seguint l'acord amb l'entitat financera i queda en poc més d'un milió d'euros. La tercera pota del deute que inclou jugadors, tècnics, representants, proveïdors i altres conceptes queda per sobre dels 800.000 euros dels quals 207.000 els han aportat membres del consell d'administració. A aquestes xifres cal sumar-hi 300.000 més aportats per directius i 400.000 de crèdits ICO. Si les previsions es compleixen els crèdits ICO tindran una carència de dos anys i un període de retorn de vuit anys.

Pel què fa al pressupost, el Bàsquet Manresa ha fet un esforç per mantenir el nivell competitiu. Els ingressos ascendiran a 2.400.000 euros i les despeses en 2.900.000. L'estructura esportiva s'endurà la major part de la despesa amb 2.500.000 euros. El consell d'administració ha promès treballar intensament per buscar nous recursos i minimitzar el dèficit previst per la temporada 2020-21. 

Debat per l'entrada de públic al Nou Congost

Al torn de precs i preguntes, una accionista ha comentat el seu malestar per la presència de directius a les graderies del Nou Congost quan els abonats s'han de quedar a casa. L'aficionada considera que n'hi ha masses que assisteixen als partits. Sàez ha explicat que hi ha membres del consell d'administració disposats a renunciar al seu dret d'assistència en favor dels abonats. El Bàsquet Manresa ho va demanar a l'ACB i aquesta organització ho va refusar taxativament. La presència de més gent aquesta darrera jornada es deu a la presència de dos directius de la Federació Catalana i de representants del Joventut de Badalona.
Arxivat a