La Fundació Althaia, guardonada en la segona edició dels Best Spanish Hospitals Awards

La institució ha rebut la distinció de millor hospital espanyol de referència en la categoria de diagnòstiques de la dona

Best Spanish Hospitals Awards
Best Spanish Hospitals Awards | BSHA
Redacció
14 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:34h
La Fundació Althaia ha estat guardonada en la segona edició dels Premis BSH - Best Spanish Hospitals Awards, que reconeixen l'excel·lència hospitalària a través de més de 250 indicadors d'eficiència, adequació i qualitat assistencial. En concret, la institució ha rebut la distinció de millor hospital espanyol de referència en la categoria anomenada Categories diagnòstiques de la dona. El veredicte s'ha donat a conèixer aquest dilluns, 14 de desembre, al migdia en una cerimònia que s'ha celebrat en format virtual i que ha estat conduïda pel periodista Antoni Bassas.

Els factors que més han influït a l'hora de premiar Althaia han estat els bons resultats en la cirurgia sense ingrés, complicacions intrahospitalàries, reingressos urgents, mortalitat, o l'estada mitjana, en l'atenció als parts, neoplàsies de mama i úter i altra patologia genital femenina. A Althaia, els serveis que intervenen en aquests processos són els de Ginecologia i obstetrícia, Oncologia, Cirurgia general i Cirurgia plàstica. 

Aquesta atenció, desenvolupada per aquestes especialitats de l'àmbit mèdic i quirúrgic, necessiten d'una acurada coordinació entre els diferents serveis ja que en moltes ocasions les dones han de superar cirurgies complexes abans sotmetre's a els tractaments oncològics. Justament el que valora un reconeixement, és aquest abordatge multidisciplinari, en el que també hi ha implicat l'equip d'infermeria, el servei d'Anestèsia i reanimació així com Infeccions. Això permet assolir amb èxit els indicadors de qualitat que es defineixen en el guardó lliurat aquest dilluns.

Aquest 2020, la participació d'hospitals públics i privats en els premis s'ha incrementat un 25% respecte a l'edició de l'any passat. En total, dels 105 hospitals participants s'han reconegut 69 hospitals d'arreu de l'estat, 26 de catalans. En la categoria que ha estat premiada Althaia, Categories diagnòstiques de la dona, la fundació ha estat comparada amb vint altres hospitals de referència d'arreu de l'estat espanyol. 

Els guardons s'han estructurat en deu categories i sis grups d'hospitals, tenint en compte els processos clínics més habituals en cada grup d'hospitals. En cada un dels centres s'ha mesurat la seva eficiència i qualitat assistencials, sota paràmetres metodològics validats per la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), que col·labora amb els premis BSH.

Millora contínua

L'objectiu dels premis, coorganitzats per la consultora Higia Benchmarking i la companyia Asho amb la col·laboració de la Sociedad Española de Directivos de la Salud (SEDISA), és ajudar a optimitzar la gestió sanitària i la qualitat assistencial potenciant la gestió clínica orientada a la millora contínua d'hospitals d'aguts públics i privats de l'Estat espanyol. Per tant, el premi és un reconeixement a l'aposta que fa la Fundació Althaia per la millora continuada en la gestió i la qualitat assistencial. 

A més, una de les singularitats dels Premis BSH - Best Spanish Hospitals Awards® es basa en què tots els participants podran disposar d'informació útil per seguir millorant els seus resultats a partir de la identificació dels seus paràmetres de millora específics. Per a això, els centres com Althaia rebran informació detallada de les metodologies utilitzades i del posicionament dels seus resultats en totes les categories analitzades, el que permetrà seguir treballant en aquesta millora dels resultats.