coronavirus

La CUP Santpedor reclama a Salut que intervingui la residència Cal Jorba pel brot de coronavirus

L'equipament, gestionat per l'Onada, té un 76% dels usuaris afectats, 59 del total de 78 usuaris

per Redacció , 14 de desembre de 2020 a les 09:16 |
Residència Cal Jorba de Santpedor | AjStp
La CUP de Santpedor reclama al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que intervingui la residència municipal Cal Jorba, gestionada per l'empresa l'Onada, davant de la gravetat de la situació del brot de Covid-19 detectat des del diumenge, 6 de desembre, i que hores d'ara afecta a un mínim de 59 dels 78 residents, a més de 5 treballadores, a efectes de pal·liar la situació actual i fins que aquesta s'hagi resolt. 

La formació posa sobre la taula que la Residència de Cal Jorba de Santpedor té el 76% dels residents afectats com a mínim segons les dades del 12 de desembre, "sent una de les que tenen més casos detectats de Covid-19 a tot Catalunya". 


Raona que, en altres casos similars, com els de les residències de Bellver de Cerdanya, on van donar positiu el 37% dels seus usuaris el mes d'octubre, o de Berga, que comptava amb un percentatge d'usuaris afectats del 45% a l'abril, van ser intervingudes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal de pal·liar la situació. 

La CUP també demana que es convoqui de forma telemàtica la Comissió de Seguiment de la Residència l'Onada de Santpedor, per tal que l'empresa concessionària doni explicacions a tots els grups municipals i es pugui escoltar a les treballadores i usuàries del servei sobre l'estat actual i les possibles causes del brot. 


Finalment també reclama una investigació per esbrinar les causes del brot, amb l'objectiu de detectar alguna possible negligència o incompliment dels protocols legalment establerts com a origen del mateix. 


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació