El comerç de Manresa convida a fer les compres de Nadal «off line» amb propostes participatives

Vuit associacions de comerços de la ciutat s'agrupen sota la marca Manresa Comerç, que s'estrena impulsant la campanya nadalenca

Representants de diverses associacions de comerciants de Manresa davant un photocall
Representants de diverses associacions de comerciants de Manresa davant un photocall | Pere Fontanals
11 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:52h
Sis photocalls amb paisatges de ciutats del món per transmetre el missatge "viatja sense sortir de Manresa" i seixanta tions amagats als aparadors dels més de 450 establiments associats a alguna de les vuit associacions de comerciants de Manresa que s'han ajuntat sota la marca Manresa Comerç. Aquests són els principals arguments que el comerç manresà posa sobre la taula per convidar els ciutadans a fer les seves compres nadalenques a la ciutat.

"Malauradament, durant la pandèmia i el confinament hem pogut veure com és Manresa amb els seus comerços tancats: carrers sense vida", ha explicat Tània Infante, presidenta de la UBIC - Manresa +Comerç, durant la roda de premsa. Tot i que en alguna ocasió les diferents associacions de comerços de Manresa havien portat alguna acció conjunta, aquesta campanya de Nadal serveis per estrenar la marca Manresa Comerç, que aplega, "per ara", vuit associacions que representen més de 450 establiments comercials de la ciutat. "Ara mateix encara hi ha dues associacions que no s'han adherit, però no és perquè no estiguin d'acord amb el projecte, sinó per la seva pròpia dinàmica, però confiem que en breu puguem comptar amb elles", ha assegurat Infante.

La campanya de Nadal "descansa sobre tres potes", ha explicat. La primera, la importància de la compra off line, o sigui la compra de proximitat, del tracte personal i de la dinamització de la vida al carrer. Per això mateix, en la segons, Manresa Comerç ha començat a distribuir per diversos punts de la ciutat photocalls amb paisatges de ciutats i altres punts del món. "En un any que no s'ha pogut viatjar per la pandèmia hem volgut que els ciutadans trobin aquests paisatges i s'hi puguin fer fotos", ha explicat la presidenta de la UBIC. A dia d'avui n'hi ha tres instal·lats, a la plaça Major, al carrer Guimerà i a les Bases, i els altres tres s'acabaran d'instal·lar aquest mateix divendres.

Finalment, davant l'absència de la pista de gel i altres activitats infantils a causa de les restriccions per la pandèmia, Manresa Comerç repartirà seixanta tions entre els aparadors dels seus associats i convidarà els infants "i també els no tan infants" a omplir un passaport amb trenta localitzacions per optar a regals, premis i descomptes que s'aniran comunicant els propers dies. El passaport s'haurà de recollir i lliurar un cop omplert a l'oficina de Manresa Turisme, a la plaça Major.

Les associacions que conformen Manresa Comerç són la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, Associació de comerciants Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i Voltants, Associació de comerciants del Carrer Nou, Associació de comerciants del Carrer Urgell, Associació de comerciants de la Carretera de Vic, Associació de paradistes del mercat de Puigmercadal, Associació de comerciants del carrer Guimerà i Associació de comerciants del Carrer Barcelona.