Un concert d'enregistraments històrics, a Cardona, escollits per votació popular

El proper cap de setmana, la Coral Cardonina celebrarà el seu 60è Tradicional Concert – Memorial Josep M. Casafont

Desè Tradicional Concert de Cardona de 1968
Desè Tradicional Concert de Cardona de 1968 | Coral Cardonina
Redacció
10 de desembre del 2020
Actualitzat a les 8:34h
Després d'haver suspès els assaigs per la segona onada de la pandèmia, el passat mes de novembre, el cor cardoní va fer una crida a la ciutadania, través de les xarxes socials, per tal que escollissin amb el seu vot el programa del seu Tradicional Concert, entre un recull de 100 cançons de les més representatives del seu repertori. Al tancament de les votacions, un total de 115 participants havien escollit les 16 cançons que integraran el programa d'aquest concert, agrupades en cinc blocs temàtics: Polifòniques, Espirituals negres, Populars d'arreu del món, Catalanes i Nadales.

Encapçalen el rànquing de les votades: en primer lloc, l'havanera Vestida de nit, amb 58 vots (un 50,4 % del total), seguida de la nadala Nadal de Francesc Vila, amb 52 vots (un 45,2 %), i l'espiritual Hi eres tu? arranjat per Josep M. Casafont, amb un total de 47 vots (un 40,5%). Pel que respecta a les cançons de cada bloc, hi han hagut votacions molt renyides en els blocs d'espirituals negres i polifòniques, mentre que en el d'internacionals han triomfat els arranjaments de cançons populars nord-americanes i en el de nadales, s'han imposat les de compositors arrelats a la vila ducal. 

A partir de la selecció escollida per votació popular, els membres del cor cardoní i del Cinema Amateur de Cardona han estat revisant a fons l'arxiu d'enregistraments sonors i audiovisuals de la Coral Cardonina per tal de recuperar interpretacions de diferents moments, etapes i escenaris d'aquesta històrica formació musical. Podran escoltar-se alguns enregistraments del primer concert que va realitzar aquest cor l'any 1958, en format encara masculí, les seves actuacions a diferents escenaris de la vila o a d'altres municipis de la comarca i de fora de Catalunya; també podrà escoltar-se la veu d'alguns dels seus solistes més emblemàtics i dels seus presentadors històrics, així com algunes de les seves actuacions recents més destacades. Tot plegat, en un muntatge audiovisual creat expressament per a l'ocasió i que permetrà gaudir d'uns extractes de més de seixanta anys d'actuacions musicals, a partir d'una banda sonora escollida per sufragi popular.  

La projecció del concert tindrà lloc el proper diumenge 13 de desembre, a les 18h, a l'església parroquial de Cardona, on els actuals cantaires també tenen preparada alguna sorpresa pel públic. Posteriorment, l'enregistrament es retransmetrà per la TV Cardona durant les festes nadalenques. L'acte serà d'entrada lliure i complirà amb les mesures i els protocols de seguretat per a la Covid-19. 
Arxivat a