Detectat un brot de coronavirus a la residència de Santpedor, amb 43 usuaris i 5 professionals positius

D'entre els residents, 5 revesteixen gravetat però estan sent tractats a la mateixa residència

Residència Can Jorba de Santpedor
Residència Can Jorba de Santpedor | AjStp
Redacció
09 de desembre del 2020
Actualitzat a les 17:31h
L'Ajuntament de Santpedor, juntament amb la direcció de la residència l'Onada Can Jorba, han informat de la detecció d'un brot de Covid-19 al centre que afecta 43 residents i 5 professionals. A més, 5 dels usuaris de la residència tenen símptomes greus que estan sent tractats a les mateixes instal·lacions.

CatSalut ha realitzat proves PCR a tots els residents i als professionals. Han donat positiu 43 residents i 5 professionals. D'aquests, la majoria són asimptomàtics i estan aïllats. La residència vol enviar un missatge de tranquil·litat als familiars dels usuaris mentre es prenen totes les mesures per a controlar el brot i tractar les persones infectades. 
 
La direcció del centre compta amb suport de professionals per a fer front a aquest brot i cobrir les vacants existents, de manera que es donen garanties d'assistència i atenció als avis i àvies. També s'ha reorganitzat el centre per donar el millor servei en aquestes circumstàncies i s'han diferenciat zones. Les famílies dels residents estan sent informades, a la vegada que se'ls demana col·laboració.

Des de l'Ajuntament apel·len a la responsabilitat de tothom i reiteren la necessitat d'extremar les mesures preventives, sobretot d'higiene, distància social i evitar les reunions amb familiars i amb amics per protegir la gent gran i protegir-se tothom.

Arxivat a