Bages pels Drets Civils impulsa mocions als ajuntaments de suport als encausats pel tall de la Jonquera

Els ajuntaments de Manresa, Navàs i Navarcles ja han aprovat la proposició que també demana l'amnistia per a tots els represaliats del procés

Ignasi Perramon, Pere Bascompte, Toni Casserres i Josep Emili Puig
Ignasi Perramon, Pere Bascompte, Toni Casserres i Josep Emili Puig | Pere Fontanals
09 de desembre del 2020
Actualitzat a la 13:13h
Bages pels Drets Civils ha anunciat que impulsarà una moció de suport als encausats pel tall de la Jonquera per la sentència del procés als ajuntaments del Bages, "sobretot en aquells municipis on hi hagi algun dels 16 citats de la comarca als jutjats de Figueres i Girona", tal i com ha exposat Pere Bascompte.

Bascompte, junt a Toni Casserres, Ignasi Perramon i Josep Emili Puig, han presentat aquest dimecres al migdia en roda de premsa la iniciativa i la imatge que lluirà la plataforma Bages pels Drets Civils. La plataforma es vertebra per donar suport a tothom que rebi repressió "política, policial, judicial o de grupuscles d'extrema dreta" en l'exercici de les seves llibertats de pensament, de manifestació, de reunió o d'informació.

Bascompte ha recordat que a banda dels presos polítics "que al ser a Lledoners, els tenim molt presents en el dia a dia de la comarca", també existeixen moltes altres persones que han rebut la repressió de l'Estat a la comarca, "començant per les càrregues policials del mateix 1 d'Octubre, i continuant amb tots aquells que han viscut -o encara viuen- un procés judicial pel simple fet de votar o manifestar-se".

La moció que impulsaran als ajuntaments de la comarca, i que la ha estat aprovada "amb ampli recolzament a Manresa, Navàs i Navarcles", reclama el sobreseïment de la macrocausa del tall de l'AP7 a la Jonquera i l'amnistia per a tots els represaliats arran del procés català.

Dels 16 encausats del Bages, sis ja han estat citats pel jutjat de Figueres -inclòs un manresà aquest mateix dimecres- i alguns s'han acollit al seu dret de no declara i altres han optat per no presentar-s'hi. En tots aquests casos, la defensa la porta Alerta Solidària, però d'altres processos se n'ocupa un grup voluntari del Col·legi d'Advocats de Manresa.