L'Abadal 3.9 Vi de Finca, entre els 12 millors vins catalans per Nadal segons Forbes

Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, proposa 12 vins catalans per les festes.

Redacció
07 de desembre del 2020
Actualitzat a les 18:05h
Abadal 3.9 Vi de Finca de3 la DO Pla de Bages
Abadal 3.9 Vi de Finca de3 la DO Pla de Bages | Abadal
Isabelle Kliger, escriptora de viatges, cultura i menjar de la revista Forbes, comenta que tothom coneix Rioja o Ribera del Duero, però es pregunta "què passa amb Bages, Montsant, Terra Alta o Alella?". I ens proposa obrir una ampolla cada dia durant 12 dies de festes nadalenques, per així tastar un vi de les 12 denominacions d'origen catalanes contant la DO Cava. I una de les seves propostes: l'Abadal 3.9 Vi de Finca de la DO Pla de Bages.
 
Abadal 3.9 Vi de Finca  
DO Pla de Bages

La DO Pla de Bages, una de les més petites de l'Estat, està formada per vinyes disperses entre boscos de roures i pins, escriu la Isabelle. I entre aquests boscos, amb sòls de pedra calcària i terrasses d'argila vermella, trobem la vinya d'Abadal, produint l'elegant Abadal 3.9, amb bona presència de fruita realçada per aromes balsàmiques i presència mineral.
Castell de Perelada 5 Finques Reserva 2016
DO Empordà


La periodista destaca els "enlluernadors" paisatges i la gastronomia de la DO Empordà, i defineix el Peralada 5 Finques com un vi estructurat amb un color cirera profund, aromes de fruita vermella i espècies, notes balsàmiques i tocs fumats.

Alta Alella Mirgin 
DO Alella

Un vi escumós fresc, comenta, lleuger, amb aromes de fruita blanca i pastisseria. I destaca la zona d'Alella per la mineralitat salina dels seus vins.
 
Cara Nord
DO Conca de Barberà

Descriu el paisatge de la Conca de Barberà com espectacular, amb pics alts, boscos profunds i vinyes. Del Cara Nord diu que té matisos florals, fruita blanca, prunes verdes i aromes exòtiques.

Castell d'Encús Quest
DO Costers del Segre


Situada a més de 900 metres sobre el nivell de la mar, Castell d'Encús és famós per les seves tines de fermentació de pedra, comenta. Del Quest explica que és un negre complex amb aromes a tabac, mores i espècies. Intens i amb un llarg postgust.

 

125 Celler Sanromà
DO Tarragona


Del 125 escriu que és un vi negre 100% Ull de Llebre de color robí intens, net i brillant, afruitat i cremós en boca, amb un final llarg i agradable.

Mas Edetària Selecció 
DO Terra Alta


La Terra Alta, per la Isabelle Kliger, és una zona subestimada. De la Garnatxa Mas Edetària Selecció, comenta que està elaborada en un entorn impressionant. Un vi complex i elegant.
 
Acustic Braó
DO Montsant 


Del Monstant destaca la seva impressionant serralada, i del Braó que està elaborat a partir de raïms de vinyes de 60 a 80 anys, ubicades entre 300 i 700 metres. 85% Carinyena i 15% garnatxa amb el resultat d'un vi profund de fruita vermella madura.
 

Marco Abella Clos Abella
DO Catalunya

La periodista ens explica que la DO Catalunya és la més nova i la que té més cellers inscrits. Situa de forma errònia el vi Clos Abella del celler Marco Abella a la DO Catalunya -és un vi amb DOQ Priorat- segurament perquè el celler elabora vins emparats a la DO Catalunya; Olbieta blanc i Olbieta negre. Del Clos Abella explica que és exquisidament elegant, amb tanins sedosos i un final llarg i fresc.
 
Vilarnau Cava Brut
DO Cava


La periodista comenta que, tot i que Cava se'n pot fer a tot l'Estat, el cor d'aquests escumosos es troba al Penedès. Vilarnau, diu, és un petit celler ecològic, entre Montserrat i el mediterrani. I el Brut Vilarnau és un Cava divertit, amb sabors de poma i pera madura i abundància de bombolles fines.

Clos Mogador
DOQ Priorat


Una de les regions vinícoles més antigues del món i una de les zones més conegudes per produir alguns dels millors vins negres que es poden comprar. Un d'ells, diu, és el Clos Mogador; profund, concentrat i potent. 
 
Jean Leon 3055 Rosé
DO Penedès


La periodista explica la història de Jean Leon i del celler que porta el seu nom. Del Jean Leon 3055 Rosé, destaca el color rosa pàl·lid i el nas intens amb sabors de gerds i préssec.