1
Premis Talent

Fibracat TV guanya el Premi Talent de la Cambra de Barcelona en l'àmbit comunicatiu

Els VI Premis Talent Cambra tenen 26 categories i reconeixen actors destacats de l'economia catalana

per Redacció , 7 de desembre de 2020 a les 09:24 |
Meritxell Beutista, de FibracatTV, recollint el Premi Talent | Cambra Barcelona
El canal digital Fibracat TV, nascut a partir de la iniciativa de l'empresa de telecomunicacions manresana homònima, enfocat a les dones i la tecnologia, ha estat guardonat aquest dissabte en els VI Premis Talent Cambra en l'àmbit comunicatiu. El jurat ha valorat de Fibracat TV la solidesa i la clara intencionalitat del projecte, enfocat a tecnologia i dona, i el compromís amb el valor social de la igualtat.

Amb només sis mesos d'existència, Fibracat TV ofereix continguts inèdits fins avui al panorama audiovisual, tant del nostre país com d'arreu del món. Va néixer amb la voluntat de "revolucionar" l'oferta convencional de la TDT. El canal també emet per streaming i té una plataforma de continguts en línia. 


La presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, ha manifestat que "aquest guardó representa un reconeixement a l'esforç d'engegar un projecte de televisió inèdit" i reconeix que "ens ajudarà a continuar creixent i generant nous continguts per difondre la tecnologia i l'empoderament de la dona". 

Fibracat TV és un projecte innovador i tecnològic que va néixer durant la pandèmia, però que gràcies al seu caràcter tecnològic ha superat els inconvenients de crear continguts a distància, ja que la tecnologia és el punt fort. El canal de TDT posa en valor dos aspectes que marcaran el futur immediat com a societat: d'una banda, l'empoderament femení, el paper de les dones a la societat, i la igualtat i la diversitat com a factors essencials de ciutadania i de convivència; i, de l'altra, la revolució tecnològica i els canvis socioeconòmics que generarà. Dones i tecnologia, tecnologia i dones, amb una visió des de Catalunya, però amb l'horitzó posat al món. 


Els VI Premis Talent Cambra

Els VI Premis Talent Cambra, que tenen 26 categories i reconeixen actors destacats de l'economia catalana amb la voluntat de realçar el teixit empresarial del país, s'han entregat aquest dissabte a la Sala Luz de Gas i, entre altres projectes, han premiat el Wellisair WADU, un dispositiu de purificació de l'aire i les superfícies. En l'àmbit de Ramaderia i Agricultura, ha estat reconegut el hub agroalimentari d'alta tecnologia i de km0 Smart Farming Labs, que està ubicat al Parc Agrari del Baix Llobregat. En l'àmbit de Medi Ambient el guanyador ha estat el mètode Oryzite, que permet incorporar pellofa d'arròs en tota mena de compostos termoplàstics i en elevats percentatges i que s'incorpora en tots els plàstics de productes SEAT.

El premi a la millor cançó ha estat per Sabor de Gràcia pel tema 'Herois', que va ser enregistrat durant el confinament i que vol ser un reconeixement a tot el personal sanitari. En l'àmbit comunicatiu ha estat guardonat el canal digital Fibracat TV, enfocat a les dones i a la tecnologia.

El premi al Disseny d'objecte Singular ha estat per 'Entre dues aigües', una galleda de desinfecció que permet separar l'aigua bruta de la neta quan es fa servir el pal de fregar.

En mobilitat hi ha hagut dos guanyadors 'ex aequo':Wallbox, que és una companyia global puntera en la càrrega de vehicles elèctrics que ha creat el carregador Supernova que és el més ràpid i barat de la seva categoria; i Ray Electronic Motors per la creació d'un escúter elèctric amb zero emissions en entorns urbans i interurbans.

En la categoria d'alimentació i begudes el guanyador ha estat el Nippo, un tomàquet creat per Semillas Fitó que, segons el jurat, "té unes característiques excepcionals de gust i textura". I en ensenyament s'ha reconegut el projecte Seeds of respect, que utilitza la realitat virtual per educar en el respecte per lluitar contra l'assetjament escolar, la violència de gènere o qualsevol altra mena de discriminació.

Els VI Premis Talent van ser creats per la Welcome Talent Society i en aquesta edició s'han convocat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Barcelona. El lliurament dels guardons s'ha fet en format reduït i sense públic a causa de la pandèmia i forma part del programa La Nit del Talent, realitzat pel diari digital 'El Nacional', que serà emès en format audiovisual en els pròxims dies.

 

Participació