L'Ajuntament de Manresa contracta 16 persones que es trobaven a l'atur

S'ha prioritzat la contractació de persones de col·lectius vulnerables amb més dificultats d’inserció laboral

Contractació dels treballadors que es trobaven a l'atur
Contractació dels treballadors que es trobaven a l'atur | AjM
Redacció
04 de desembre del 2020
Actualitzat a les 19:19h
En el marc del Programa Treball i Formació, impulsat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, a l'Ajuntament de Manresa s'han incorporat 16 treballadors/es el passat 1 de desembre, amb unes contractacions d'una durada de 9 mesos.

El col·lectiu prioritari definit pel programa són persones en situació d'atur que han estat expulsades del mercat de treball a causa de la crisi de la covid-19, i es prioritzen dins d'aquest grup els col·lectius vulnerables amb més dificultats d'inserció laboral, així com de les persones provinents dels sectors productius que han patit més la crisi d'ocupació. Els candidats/es seleccionats s'agrupen en dos grups:

- Línia Covid: s'han incorporat 5 persones per ocupar llocs de peonatge i 2 treballadors/es de perfil auxiliar administratiu.

- Línia PANP-Covid: (no perceptors/es de cap prestació, ajut ni subsidi) s'han incorporat 6 persones per ocupar vacants de peó i 3 treballadors/es de perfil auxiliar administratiu.

L'objectiu del programa és fer front a una situació d'urgència i millorar l'ocupabilitat dels destinataris a través de tres accions:

- Experiència laboral que consisteix en contractacions de 9 mesos en diferents àrees de l'Ajuntament de Manresa. 11 persones desenvoluparan tasques de peonatge i 5 tasques d'auxiliar administratiu/va.

- Formació. Els participants rebran un total de 60 hores dins la seva jornada laboral de formació de caràcter transversal: habilitats de comunicació i treball en equip, per tal de millorar les seves competències, adaptant-se a la situació de crisi actual i alhora millorant les seves tasques laborals.

- Acompanyament i orientació laboral al llarg del programa per part dels tècnics/ques coordinadores del CIO, Centre d'Iniciatives per l'Ocupació de l'Ajuntament de Manresa.