Pressupostos municipals

El govern de Sant Fruitós presenta un pressupost orientat a donar cobertura a la pandèmia

Portarà a aprovació un pressupost d'11,5 milions d'euros al ple municipal del pròxim 10 de desembre

per Redacció, 3 de desembre de 2020 a les 12:17 |
Ajuntament de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El govern municipal de Sant Fruitós de Bages presentarà, al ple municipal d'aquest mes de desembre, un pressupost que puja a 11.514.581,62 euros.

Aquest pressupost destaca pel seu vessant més social, volent donar resposta a les necessitats actuals i futures del municipi i dels seus habitants en un moment com l'actual. En aquest sentit el document s'ha elaborat tenint present la nova realitat econòmica i social i per tant, havent de refer propostes i projectes per adaptar-los a les noves necessitats. Tot i això, s'ha optat per una congelació o reducció dels principals impostos municipals i s'ha fet un gran exercici per tal de millorar l'eficàcia i l'eficiència en la gestió del dia a dia.


La reducció de les despeses ordinàries ha permès doblar la despesa en serveis socials, i augmentar els recursos per a la recuperació econòmica, un exercici que es considera imprescindible per a la recuperació social i econòmica Sant Fruitós de Bages.

Concretament, el capítol 4, destinat a les transferències corrents, augmenta un 12,41% (520.409,60 euros) atès que s'ha doblat l'import destinat a ajuts d'urgència social i s'ha previst un fons Covid pel teixit empresarial i la petita i mitjana empresa del municipi.


Pel que fa al capítol d'inversions, es presenta un pressupost de 2.464.262,79 euros. Com a projectes més rellevants cal destacar les obres de construcció del nou casal d’entitats i jutjat de Pau, la urbanització de l'avinguda Girona, l'ampliació del cementiri municipal, la reforma dels vestidors del Pavelló d'Esports i la instal·lació de nova gespa artificial al camp de futbol.
Pel que fa al capítol de personal, es manté amb xifres similars a l'exercici anterior, però es canvien les prioritats i es preveu reforçar les àrees d'atenció a les persones i de seguretat ciutadana.

La junta de govern local ja ha aprovat aquest projecte de pressupostos que s'exposaran en comissions informatives aquest dijous 3 de desembre de 2020, i un cop aprovats per ple s’organitzarà una jornada explicativa oberta.

 

Participació