Josefina Recasens, Francesc Comas i Jaume Serra Fontelles s'incorporen als «records personals» de Memoria.cat

Redacció
02 de desembre del 2020
Actualitzat a les 9:34h
Llibre de segon curs de batxillerat i classe de gimnàstica a l’escola dels Infants. Any 1969
Llibre de segon curs de batxillerat i classe de gimnàstica a l’escola dels Infants. Any 1969 | Memòria.cat
Des d'aquest dimecres, a la secció records personals de Memòria.cat hi escriuen tres manresans més: Josefina Recasens Guitart, Francesc Comas Closas i Jaume Serra Fontelles.

Josefina Recasens Guitart (Manresa, 1955). Sociòloga, treballadora social i doctora en Ciències de l'Educació. Dedica els seus dos primers articles a parlar-nos de com era l'educació de les noies de Manresa els anys 60 i 70 a les diferents escoles de la ciutat. La seva secció es titula Aprendre mirant enrere.

Francesc Comas Closas (Manresa, 1952). Geògraf, historiador i professor. Publicarà els seus articles dins la secció Imatges en blanc i negre. Al seu primer article també parla de l'ensenyament i, concretament, de la classe de preparatòria del senyor Rafael Vidal (a l'Institut Lluís de Peguera).

Jaume Serra Fontelles (Manresa, 1946). Escriptor i durant 33 anys realitzador a TVE. El seu apartat es titula Des de la tardor. Els seus escrits seran un aiguabarreig de literatura i periodisme, però de temes rigorosament viscuts. Al seu primer article recorda els vermuts de diumenge al quiosc del mig amb mitja dotzena d'amics.

La finalitat dels records personals és recollir un munt de vivències de diferents manresans i manresanes que ens permetin conèixer o enriquir el nostre passat col·lectiu.

Els articles dels diferents col·laboradors es troben en l'apartat especial de records personals. Cada nou article es dona a conèixer a través del Facebook i el Twitter de la nostra Associació.

Fins ara ja hi participen Josep Maria Bertran Teixidor, Xavier Domènech Sala, Josep Fuentes Ribas, Juli Grandia Cortina, Ramon Majó Lluch, Josep Ma. Massegú i Bruguera, Ignasi Perramon i Carrió, Francesc Serra Feu i Joan Vilamala i Terricabres.