Incidències ateses per la Policia Local de Sallent el 16 de gener

Mediació en conflicte veïnal, abandonament d'estris per la drogaaddicció, accident de circulació, fuita d'aigua a la via pública, queixes veïnals, servei seguretat vial, detenció per trencament d'ordre judicial i alarma establiment

Redacció
19 de gener del 2010
Resum de premsa de la Policia Local sobre fets més destacables:

Mediació en conflicte veïnal
Un conflicte veïnal derivat de l'estacionament d'un vehicle vivenda en un dels carrers de la Vila requereix de la mediació de la Policia Local. Comprovat que l'estacionament del vehicle compleix els requisits de la normativa vigent, que no hi ha danys a la propietat, s'intenta arribar a l'acord entre les dues parts per afavorir la convivència al barri. Tot i que una de les parts està disposada a solventar el problema mitjançant la mediació, l'altre no hi està d'acord i es informada dels tràmits a realitzar en l'exercici dels seus respectius drets.

Abandonament d'estris per la drogaaddicció
La Policia Local es alertada sobre la presència de persones en un indret apartat de la població, i a on han abandonat una xeringa sense agulla hipodèrmica i altres estris utilitzats presumptament per el consum de substàncies estupefaents. Es recullen els estris amb totes les mesures de seguretat establertes i es deixa la zona restablint la normalitat.

Accident de circulació
En un dels carrers  de la població, una col·lisió entre dos turismes va requerir la presència dels agents municipals, quins  va oferir l'auxili als interessats, podent comprovar que només s'haurien produït danys d'escassa importància en els vehicles implicats sense que hi haguessin afectacions a la via, tampoc al mobiliari urbà ni a tercers. Els conductors son assistits i  informats de com confeccionar el Comunicat Europeu d'Accidents (“parte amistós”).

Fuita d'aigua a la via pública
Una fuita d'aigua en una vorera d'una de les vies de la Vila, fa que siguin activats els serveis policials. Un cop al lloc, els agents municipals davant la impossibilitat de solventar el problema, activen els serveis de manteniment de l'empresa responsable els quals reparen l'avaria.

Queixes veïnals
L'activitat d'uns menors en un dels parcs infantils d'un barri de la Vila, molestant i causant perjudicis als veïns de les finques colindants, requereix la presència de la Policia Local, que indica als joves les zones habilitades per dur a terme l'activitat i se'ls informa sobre la convivència entre veïns.

Servei seguretat Vial
La PGME comunica la presència d'un vehicle circulant per la C-16 en sentit contrari a la resta de vehicles i posant en perill a la resta d'usuaris. Desplaçats al lloc amb la màxima diligència i sota la coordinació dels agents autonòmics, no es detecta la presència d'aquest vehicle el que fa suposar que el conductor ja havia esmenat la seva errada sense causar danys ni lesions.

Detenció per trencament d'ordre judicial
Agents de la Policia Local, van procedir a la detenció d'un veí de Manresa, per un presumpte delicte de trencament de condemna al incomplir una ordre d'allunyament establerta per manament judicial.  Aquest veí, que tenia prohibida l'entrada al municipi de Sallent i la comunicació amb els seus familiars, va ser detingut quan es va personar a les dependències policials de la Policia Local de Sallent, acompanyat d'un dels seus familiars, tot obeint les ordres emeses per l'autoritat judicial El detingut va ser traslladat preventivament a les dependències de la Comissaria dels Cos de Mossos d'Esquadra, Comissaria de Manresa, que es van fer càrrec de la seva custodia, de les diligències i del seu posterior lliurament a disposició judicial.

Alarma establiment
S'informa, des de la PGME, de l'activació d'una alarma en un establiment de la Vila. Es trasllada la patrulla de la Policia Local al lloc, seu interior, l'establiment estaria, aparentment, dins de la normalitat, sense apreciar-se cap indici de possibles il·lícits. Es dóna avís als seus responsables sense més incidències.

Informació actualitzada a la web de la Policia Local de Sallent.