Drets Humans

El Col·legi d'Advocats de Manresa fa una xerrada formativa sobre justícia gratuïta

Amb els advocats Albert Guals i David Casella en el marc de la campanya "Manresa amb els Drets Humans"

per Redacció, 1 de desembre de 2020 a les 14:17 |
Jutjats de Manresa, aquest dilluns al matí | Mar Martí
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Manresa, en col·laboració amb el Consell Municipal de Solidaritat, s'ofereix una xerrada gratuïta ‘La tutela judicial: un dret universal, efectiu i gratuït', que mostrarà de manera assequible el dret que tenen totes les persones de rebre tutela judicial efectiva i gratuïta. L'acte forma part de la campanya Manresa amb els Drets Humans, impulsada per la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb el Consell Municipal de Solidaritat.

La Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats de Manresa té la voluntat d'enfortir el coneixement sobre aquest dret, imprescindible per poder exercir la nostra llibertat i equitat de drets. Les desigualtats socioeconòmiques no són una barrera per rebre assistència jurídica gratuïta d'un advocat o advocada de qualitat, de proximitat, i a partir d'uns torns d'ofici organitzats per una institució col·legial de Manresa i comarca. Durant la xerrada, es donarà a conèixer com es presta aquesta assistència jurídica a dones víctimes de violència, a persones detingudes, a menors, a persones estrangeres, en desnonaments, o en defensa dels treballadors i les treballadores, entre molts altres àmbits.


Els advocats Albert Guals i David Casella faran una exposició de la temàtica i posteriorment hi haurà torn de preguntes. La proposta pot ser interessant tant a títol personal com per a les associacions i professionals de la ciutat.

La inscripció és gratuïta, però cal reserva de plaça al correu de la Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera: casaflorsirera@altecom.cat. Es pot trobar més informació de la xerrada i de tota la campanya a la nova web de Cooperació. La campanya està organitzada per la regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa, juntament amb el Consell Municipal de Solidaritat i amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Participació