Gènere

El SIAD i el SAI LGTBI de Manresa ofereixen un curs a entitats per incorporar la perspectiva de gènere

El curs, que serà en format virtual, tindrà una durada de 4 hores repartides en dos dies i serà amb metodologia oberta i participativa

per Redacció, 1 de desembre de 2020 a les 13:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) Montserrat Roig i el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI+ de la ciutat de Manresa segueixen amb la tasca de sensibilització i prevenció a escala comunitària enfront del Masclisme i la LGTBI-fòbia. En aquest cas oferint formació per entitats i associacions de la ciutat per a saber aplicar la perspectiva de gènere i oferir algunes eines per traduir aquesta perspectiva a la gestió i tasca quotidiana de les entitats.

Els objectius del curs són els següents:


- Presentar la perspectiva de gènere en un sentit ampli, identificant les desigualtats, discriminacions i violències que aquesta comporta tant en l'àmbit individual com social.
- Oferir eines per aplicar la perspectiva de gènere a la gestió i acció quotidiana de les entitats i associacions.

- Presentar bones pràctiques que serveixin com a exemple per incorporar la perspectiva a la tasca de les entitats i associacions.

El curs, que serà en format virtual, tindrà una durada de 4 hores repartides en dos dies i serà amb metodologia oberta i participativa. Les sessions seran els dies 16 i 22 de desembre, de 18 a 20 h, i anirà a càrrec de l'Institut Diversitas.

Aquelles persones interessades a fer el curs ho poden fer inscrivint-se enviant un e-mail al siad@ajmanresa.cat o bé trucant al 938752310, i indicant nom i cognoms, DNI, entitat de la qual es forma part, número de telèfon i correu electrònic. 

Aquesta acció respon al compliment del II Pla d'Igualtat de gènere de Manresa: 2017-2020, en relació amb la línia estratègica Treballar per una democràcia equitativa i participativa, promovent la governança i la participació de les dones en tots els nivells i àmbits de la vida pública, en l'objectiu de “fomentar la participació de les dones en totes les esferes socioculturals de la ciutat”.

 

Participació