Incidències ateses per la Policia Local de Sallent el 15 de gener

Nadó al interior d’un vehicle, sostracció de material d’obra, recuperació d'objectes perduts, suport servei sanitari, baralla a la via pública, detenció per trencament d'ordre judicial i seguretat ciutadana

Redacció
19 de gener del 2010
Resum de premsa de la Policia Local sobre fets més destacables:

Nadó al interior d'un vehicle
Al pas de la patrulla per un carrer de la Vila, es detecta un vehicle estacionat amb un nadó a l'interior sense custòdia. La patrulla resta al lloc fins que es persona en breus instant la mare d'aquest , que sortia d'un establiment comercial. Un cop realitzades les comprovacions oportunes, i vist que l'estat de salut del nadó era òptim, s'adverteix a la mare dels seus deures i obligacions i de la normativa actual al respecte.

Sostracció de material d'obra
Un constructor de la Vila informa a la Policia Local, que en horari diürn, li ha estat sostret material divers de construcció d'una bastida en una obra de la Vila. Per el volum d'aquests materials, s'ha hagut d'utilitzar un vehicle tipus furgoneta o camió. S'informa al constructor dels drets que li son propis e inherents, reservant-se aquest el dret a denunciar.

Recuperació d'objectes perduts
Es recupera una cartera amb documentació a un establiment de la Vila. Realitzades gestions pertinents i havent contactat amb el seu propietari, aquesta  és degudament lliurada, amb tota la documentació personal del titular.

Suport servei sanitari
Al pas de la patrulla de la Policia Local, es detecta una ambulància atenent a un jove a la Via Pública. Vist que els serveis mèdics d‘urgència ja estant activats, la patrulla dóna assistència en les tasques que li són pròpies, fent la regulació del trànsit i facilitant les tasques d'atenció dels serveis sanitaris per tal que es puguin desenvolupar amb totes les garanties de protecció. Una vegada finalitzat el servei sanitari es restableix a la normalitat la circulació de vehicles en la zona. La persona atesa va ser finalment traslladada a l'Hospital de Manresa i son avisats al respecte els seus familiars.

Baralla a la Via Pública
Diverses trucades alerten a la Policia Local sobre una baralla a la via pública. Desplaçats al lloc junt amb una patrulla de la PGME, es comprova que ha estat iniciada quan un veí de la Vila ha recriminat a una persona que es trobava sota els efectes de begudes alcohòliques i miccionant a la Via  Pública, la seva actuació. Aquest ha reaccionat violentament intentant agredir al veí. Agressió que ha estat repel·lida per el fill del veí. Un cop informats dels drets que els hi son propis i inherents, aquests es reserven el dret a formular denuncia.

Detenció per trencament d'ordre judicial
En hores nocturnes, agents de la Policia Local, van procedir a la detenció d'un veí de Manresa, per un presumpte delicte de trencament de condemna al incomplir una ordre d'allunyament establerta per manament judicial.  Aquest veí, que tenia prohibida l'entrada al municipi de Sallent i la comunicació amb els seus familiars, va ser detingut arrel de la trucada d'un dels familiars en qüestió, que va avisar a la Policia Local sobre la seva presència.

El detingut va ser traslladat preventivament a les dependències de la Comissaria dels Cos de Mossos d'Esquadra, Comissaria de Manresa, que es van fer càrrec de la seva custodia, de les diligències i del seu posterior lliurament a disposició judicial.

Seguretat ciutadana
La Policia Local realitza indeterminats controls preventius de seguretat ciutadana, en diferents horaris i vials de la Vila. En aquesta tasca, s'observa la maniobra anòmala d'un vehicle fent sospitar a la patrulla què procedeix a aturar el vehicle realitzant les comprovacions pertinents, sense que en resulti cap tipus d'incident. Es continuen els controls sense més fets remarcables.

Informació actualitzada a la web de la Policia Local de Sallent.