Amputen el mural del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI de Manresa

Uns desconeguts han espraiat el genitals d'una noia trans que protagonitzava l'obra de Montse Forradelles

Part del mural original i l'obra amputada
Part del mural original i l'obra amputada | AjM/MF
29 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:06h
El mural dissenyat per Montse Forradelles per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI de 2020 a Manresa ha estat amputat aquesta setmana per uns desconeguts, que han espraiat en negre els genitals d'una noia trans que protagonitza l'obra. La mateixa artista ha denunciat el fet a les seves xarxes socials i ha anunciat, també, que restaurarà el mural que es troba al carrer de la Mel de la capital del Bages.

Amb els actes del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, el passat 28 de juny, Manresa va estrenar aquest mural participatiu i reivindicatiu que gira entorn dels conceptes de l'alegria, de l'orgull i de la diversitat. Sota el lema Més diversa, més Manresa, +LGTBI+, l'obra "pretén sensibilitzar al voltant de la diversitat sexual i de gènere, fer-la visible, i plasmar que la diferència i la diversitat són riquesa", van expressar llavors des del consistori.

Aquesta obra es va emmarcar dins del projecte del Consell Comarcal del Bages +Art. També va ser la primera activitat programada dins de l'Estiu Jove en coordinació amb el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI de Manresa.