L'Ajuntament de Sant Joan no cobrarà la taxa de terrasses a bars i restaurants de l'any 2021

També ha aprova la convocatòria d'ajuts a autònoms i empreses del municipi

Redacció
28 de novembre del 2020
Actualitzat a les 23:42h
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat aquest dijous durant el ple municipal la suspensió del cobrament de la taxa de terrasses a bars i restaurants i les convocatòries d'ajuts a autònoms i empreses del municipi pels costos de lloguer i compra de material higiènic i sanitari. El ple municipal s'ha celebrat aquest dijous de manera telemàtica.

L'aprovació provisional permetrà la modificació de les ordenances fiscals del 2021 perquè els bars i restaurants del municipi no hagin de fer el pagament de l'ocupació de la via pública al col·locar una terrassa. L'equip de govern ha portat aquesta proposta al ple amb l'objectiu d'ajudar al sector de la restauració del municipi. Es tracta d'una acció complementària a les emmarcades dins el pla de xoc municipal per pal·liar els efectes de la crisi causada per la covid-19, on es va acordar que es pogués fer l'ampliació de terrasses de bars i restaurants sense costos addicionals.

Paral·lelament, la convocatòria d'ajuts a autònoms i empreses de Sant Joan de Vilatorrada serà de 20.000 euros (10.000 pels costos de lloguer i 10.000 per la compra de material higiènic i sanitari per a la protecció contra la covid-19). Es tracta de dues accions registrades en el pla de xoc aprovat el passat mes d'agost. Els ajuts es donaran per criteris de puntuació.

Instal·lació de punts de llum al Polígon Els Vinyats I

Un altre dels punts aprovats durant el ple municipal és la correcció de l'errada material en la modificació de crèdits que permetrà la instal·lació de punts de llum al Polígon Els Vinyats I, que actualment es troba en una situació precària pel que fa a l'enllumenat. Concretament, s'instal·laran punts de llum urbana de tecnologia LED amb alimentació mitjançat plaques fotovoltaiques sense connexió a la xarxa d'enllumenat públic.